FOLLOW US: facebook twitter

Τα νερά… αναβλύζουν από το πάτωμα του σχολείου!: Έκλεισε το 9ο νηπιαγωγείο Πύργου λόγω πλημμύρας και δεν είναι η πρώτη φορά!

Ημερομηνία: 25-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Ένα έργο που κατασκευάστηκε τα τελευταία χρόνια και παραδόθηκε το 2011 προς χρήση, πλημμυρίζει μόλις υπάρξουν έντονες βροχοπτώσεις. Ο λόγος για το 9ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Πύργου στην πάροδο της οδού Λαμπετίου δίπλα στο 5ο Δημοτικό, το οποίο με την έντονη βροχόπτωση της Τετάρτης, πλημμύρισε για μια ακόμα φορά! Και δεν είναι ότι “μπάζουν” τα πορτοπαράθυρα ή η στέγη, αλλά “ύπουλα” τα νερά μπαίνουν από το πάτωμα. Έτσι και χθες το πρωί οι εκπαιδευτικοί πηγαίνοντας για να ανοίξουν το σχολείο και να υποδεχθούν τους μικρούς μαθητές βρήκαν τους χώρους πλημμυρισμένους. Με απόφαση του δήμου Πύργου, το σχολείο έκλεισε και θα επαναλειτουργήσει την Δευτέρα καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Όπως εξήγησε η προϊσταμένη 9ου νηπιαγωγείου Πύργου Τασία Μπαϊλου “… ήρθα το πρωί να ανοίξω και διαπίστωσα πως όλος ο χώρος, το δάπεδο στο εσωτερικό αμφιθέατρο ήταν καλυμμένο με νερά, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Τα νερά δεν μπήκαν από τα αλουμίνια. Έχουμε το παράξενο φαινόμενο όταν έχουμε έντονες βροχοπτώσεις να αναβλύζουν νερά από το έδαφος και να καλύπτεται ο χώρος με νερά. Λόγω του ότι είναι πλακάκια, υπάρχει ο κίνδυνος να γλιστρήσουν και να χτυπήσουν τα παιδιά. Δεν είναι και ένας χώρος που κλείνει με μια πόρτα για να αποφύγουμε τα ατυχήματα. Επικοινωνήσαμε με τις υπηρεσίες του δήμου που θα μελετήσουν το πρόβλημα. Το σχολείο έκλεισε και δεν θα λειτουργήσουμε ούτε την Παρασκευή. Ας ελπίσουμε πως δεν θα έχουμε πρόβλημα τη Δευτέρα. Ο χειμώνας είναι μπροστά και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Το σχολείο είναι ολοήμερο και λειτουργεί έως τις 4 το απόγευμα. Τα παιδιά κινούνται σε όλους τους χώρους και δεν γίνεται να είναι πίσω από κάθε παιδί”.

Κλιμάκιο μηχανικών του δήμου εξέτασε τους χώρους του 9ου νηπιαγωγείου και θα μελετηθεί ποια λύση μπορεί να δοθεί ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και ας ελπίσουμε αυτή τη φορά οι όποιες εργασίες γίνουν να έχουν διάρκεια και να υπάρξει οριστική λύση, γιατί δεν μπορεί ένα καινούργιο σχολικό κτίριο κάθε φορά που βρέχει να μετατρέπεται σε πισίνα!

Κλειστό και σήμερα το 9ο Νηπιαγωγείο Πύργου με απόφαση Λιατσή

Απόφαση διακοπής των μαθημάτων, του 9ου Νηπιαγωγείου Πύργου, χθες και σήμερα, υπέγραψε ο Δήμαρχος Πύργου, εξαιτίας έκτακτης βλάβης που παρουσιάστηκε, όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση, από το κύμα κακοκαιρίας «Φοίβος».

Τονίζεται ακόμα, ότι η αποκατάσταση της βλάβης δεν μπορεί να είναι άμεση, λόγω των έντονων και διαρκών βροχοπτώσεων για αυτό και το Νηπιαγωγείο θα παραμείνει κλειστό.

Σημειώνεται πως πρόκειται για ένα νεόδμητο Νηπιαγωγείο, που παρόλα αυτά, παρουσιάζει διαρκώς προβλήματα εξαιτίας της εισροής υδάτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος