FOLLOW US: facebook twitter

Τα μέτωπα και το τάιμινγκ

Ημερομηνία: 17-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Σε κρίσιμη περίοδο μπαίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κάτι που το γνωρίζει ο περ/ρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, για αυτό και ετοιμάζεται αναλόγως.

Σήμερα το μεσημέρι συναντά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε ένα περίεργο τάιμινγκ, αφού –πέρα από τα προγραμματισμένα προς συζήτηση θέματα- θα τεθεί και το ζήτημα του αποκλεισμού της Ηλείας από τον ακαδημαϊκό χάρτη.

Πρώτο για συζήτηση είναι φυσικά η Πατρών-Πύργου, την οποία αξίζει να σημειώσουμε ότι τη μνημόνευσε ο ίδιος ο Μητσοτάκης στο τουίτερ, όταν συναντήθηκε με τη Βεστάγκερ προχθές.

Σίγουρα θα συζητηθεί και η ενεργειακή αναβάθμιση που θα λύσει τα χρέη των ΤΟΕΒ, ενώ αναμένεται και μια γενικότερη συζήτηση για τη σχέση κεντρικής και αυτοδιοικητικής εξουσίας ενόψει και της αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ασχέτως της συνάντησης, μπορώ να σας αποκαλύψω πως ο Φαρμάκης θα κάνει πράξη όσα είχε πει σχετικά με το Παν/μιοΠατρών και θα μειώσει την επιχορήγηση προς το ίδρυμα, σε ποσό που θεωρητικά αντιστοιχεί στην Ηλεία.

Και στη συνέχεια θα ξεκινήσει άλλο εγχείρημα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο ακόμα δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε διότι παραείναι πρώιμο και θα φανεί ως εμπόριο ελπίδας.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 17/05/2021


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος