FOLLOW US: facebook twitter

Τα… «μαζεύει» το Πανεπιστήμιο για την μεταφορά της Μουσειολογίας

Ημερομηνία: 12-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
-Διαβεβαιώσεις από την Πρύτανη στον Δήμαρχο ότι δεν θα υπάρξει εισήγηση μεταφοράς από την Κοσμητεία

Διαβεβαιώσεις, ότι η Κοσμητεία δε θα εισηγηθεί τη μεταφορά της έδρας του τμήματος Μουσειολογίας από τον Πύργο στην Πάτρα έλαβαν χθες από την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου, ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος. Στη διάρκεια της συνάντησης τους, η κ. Κυριαζοπούλου εμφανίστηκε θετική ως προς τα αιτήματα που της κατέθεσε η δημοτική αρχή Πύργου και μάλιστα τόνισε ότι στηρίζει θερμά τις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος για τα ΤΕΦΑΑ, ο φάκελος διεκδίκησης του οποίου εμπλουτίζεται διαρκώς.

Παράλληλα, αντιμετώπισε θετικά, τις προθέσεις της δημοτικής αρχής να στηρίξει έμπρακτα τις υποδομές του τμήματος Μουσειολογίας του Πύργου, να αποδώσει λειτουργικά το κτίριο που στεγάζει τη σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών αλλά και να στηρίξει μέσω προγραμματικής σύμβασης – Δήμου και Πανεπιστημίου- τη λειτουργία του αναλαμβάνοντας την προμήθεια εποπτικών μέσων και ότι άλλο απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών του.

Μάλιστα ο κ. Αντωνακόπουλος την ενημέρωσε πως θα εντάξει στον προϋπολογισμό του Δήμου σχετική χρηματοδότηση και πως η νέα δημοτική αρχή επιδιώκει τη μόνιμη υποστήριξη του πανεπιστημιακού τμήματος και τη διαρκή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, σε αντίθεση με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές που όπως είπε, ήταν τραγικά απούσες από την υπόθεση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όσον αφορά την κατάργηση των νέων Πανεπιστημιακών τμημάτων, μεταξύ αυτών και του ΤΕΦΑΑ,  τονίστηκε ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα, διαφωνεί με την απόφαση της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως θεωρώντας πως δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις αποφάσεις ίδρυσης που με Νόμο συστάθηκαν, μια Επιτροπή του υπουργείου…

Την Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου με πρώτο θέμα συζήτησης το πανεπιστημιακό τμήμα Μουσειολογίας ενώ την πόλη θα επισκεφθεί και η Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Κυριαζοπούλου, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστή η ημερομηνία.

Ο κ. Αντωνακόπουλος υποστήριξε ότι η Ηλεία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των καταστρεπτικών συνεπειών της πολιτικής οσφυοκαμψίας στα εκάστοτε κέντρα εξουσίας, τονίζοντας ότι αν και υπήρχαν μικρές εξαιρέσεις δεν κατάφερναν να ανατρέψουν τον κανόνα της διαχρονικότητας του φαινομένου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος