FOLLOW US: facebook twitter

Τα κύρια σημεία της Ολιστικής μελέτης UEFA/FIFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ημερομηνία: 17-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Παρουσιάστηκε σήμερα στους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου (ΕΠΟ, Λίγκες), μέσω τηλεδιάσκεψης από τον εκπρόσωπο της UEFA, Λούκα Νίκολα, το βασικό περιεχόμενο της Ολιστικής μελέτης των διεθνών συνομοσπονδιών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του sdna.gr, παρουσιάστηκε το νέο οργανόγραμμα που θα πρέπει να έχει η Ε.Π.Ο., μέσω μίας Eπιτροπής ελέγχου και συμμόρφωσης, προχωρώντας σε αναδιάρθρωση του σημερινού, η οποία θα επιτηρεί τις δραστηριότητες της Oμοσπονδίας.
Η Ολιστική μελέτη δεν αναφέρει το παραμικρό σε ό,τι αφορά το εκλογικό σύστημα της Ε.Π.Ο. για τις προσεχείς εκλογές. Την ίδια στιγμή όμως ενισχύει τη δύναμη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ενώ προβλέπει και τη θέση CEO στην Ομοσπονδία, ο οποίος θα έχει αυξημένα καθήκοντα και την ευθύνη για την ομαλή λειτουργία της Ε.Π.Ο., πάνω στη στρατηγική που θα έχει εκπονήσει η Εκτελεστική Επιτροπή.
Παράλληλα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου αναβαθμίζεται και δεν θα έχει μόνο εισηγητικό ρόλο. Η Επιτροπή θα αποτελείται από τους Big-4 και δύο εκπροσώπους ποδοσφαιριστών.
Η διαιτησία παραμένει ανεξάρτητη, ενώ πλέον θα έχει και τη δική της Ένωση που θα μπορεί να συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο.. Το ίδιο ισχύει για τον ΠΣΑΠ, τον Σύνδεσμο Προπονητών, αλλά και το ποδόσφαιρο γυναικών. Ξένο αρχιδιαιτητή θα έχουμε και τις δύο επόμενες σεζόν, ήτοι ως το 2023.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος