FOLLOW US: facebook twitter

Τα Εβδομαδιαία Ανάλεκτα του Μάκη Μπαλαούρα

Ημερομηνία: 03-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Α)Η αριστεία Μητσοτάκη μόνο στην …παραπλάνηση

Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου για την οικονομία ο κ. Μητσοτάκηςεπιβεβαίωσε ότι η παραπλάνηση για αυτόν και τη κυβέρνηση του είναι «επιστήμη» ανωτάτου επιπέδου! Και πως να μην είναι όταν έχει τα κυρίαρχα-συστημικά Μέσα Ενημέρωσης να αναπαράγουν τις δηλώσεις τους και τα Δελτία Τύπου προσθέτοντας απλώς φιοριτούρες, χωρίς να υπάρχει ίχνος από τα λεχθέντα της αντιπολίτευσης. Ας σταχυολογήσουμε ορισμένα:

  • Ακρίβεια: Για την αντιμετώπιση της αναφέρθηκε ωςαπλός παρατηρητής! «Δεν υπάρχει μαγική φόρμουλα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού». Για την αδήριτη αναγκαιότητατης επείγουσας μείωσης τουΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που εξανεμίζει καθημερινά, κυρίως, το εισόδημα ασθενέστερων και μεσαίων εισοδηματικά στρωμάτων, παρέπεμψε …στη νέα κυβερνητική θητεία του!! Δηλαδή «Ψήφησε Μάη για να φας τριφύλλι», όταν πολλά κράτη της ΕΕ, μήνες τώρα, έχουν μειώσει στα κατώτατα επίπεδα και τους δύο συντελεστές ακρίβειας. Εδώ θυσιάζονται οι πολίτες στο βωμό της πληθωριστικής φορολόγησης για να γεμίζουν τα ταμεία του κράτους, για να τα δίνουν μετά σε αναθέσεις σε ημετέρους (10 δισ. μέχρι τώρα).
  • Κατώτατος μισθός: Επίδιακυβέρνησης Μητσοτάκη το πραγματικόεισόδημα των χαμηλόμισθων έχει καταρρεύσει οδηγώνταςτους πραγματικούς κατώτατους και μέσους μισθούς στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ. Σημειώνω, ότι η πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ να έχουν προχωρήσει σε γενναίες αυξήσεις τα προηγούμενα χρόνια από την έναρξη της πανδημίας.
  • Ο Μητσοτάκης, παλαιοκομματικός ως άλλος Δεληγιάννης, περιμένεινα πλησιάσει η προκήρυξη των εκλογών για να έχει κάτι να εξαγγείλει. Θυμίζουμε ότι ο Μητσοτάκης έταζε πριν τις εκλογές του 2019 την ετήσια αύξηση του κατώτατου μισθού στο διπλάσιο της ανάπτυξης, υπόσχεση που δεν τήρησε σε κανένα από τα έτη της διακυβέρνησης του!
  • Να μη ξεχνάμε τη παρέλαβε: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέλαβε από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την ελληνική οικονομία εκτός μνημονίων, με υψηλές δημοσιονομικές δυνατότητες, με ρυθμισμένο το χρέος και με υψηλό ταμειακό απόθεμα 37 δισ. Παρ΄ όλα αυτά κατάφερε με τις αντιλαϊκές επιλογές της στο σύνολο των πολιτικών της (σε οικονομία, εργασία, υγεία, παιδεία, κράτος δικαίου), να αυξήσει τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες και να θέσει σε συνεχή ανασφάλεια την ελληνική κοινωνία.

Β)Εκτινάχτηκαν οι μικροοφειλέτες με χρέη 50 έως 500 €

Το μισό ΑΕΠ 90,1 δισ. αυξημένο κατά 3,3 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021. Η μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού καταγράφεται σε οφειλές με χρέη 50 έως 500 € στο οποίο ανήκει το 38,5% του συνόλου των οφειλετών, που αντιστοιχεί σε 1.607.182 πρόσωπα. Με άλλα λόγια αποδεικνύεται ότι η κρίση κτυπά πολύ περισσότερο τους φτωχότερους.

Γ) Η Διαύγεια γιατί άραγε δε λειτουργεί;

Η μεγάλη μεταρρύθμιση που εισήγαγε η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, η σύσταση της «Διαύγειας», όπου εκεί καταγράφονται οι δοσοληψίες της γενικής κυβέρνησης, σταμάτησε να λειτουργεί για εβδομάδες. Ελπίζουμε να οφείλεται σε τεχνικά προβλήματα, από τη κυβέρνηση των «Αρίστων» και όχι σε κυβερνητικό χέρι για να μη ανακαλύπτονται οι σκοτεινές αναθέσεις προς τους φίλους της κυβέρνησης…

Δ) Ηυπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου Γαστούνης Και εδώ οικειοποίηση…

Ο Βουλευτής ΝΔ Α. Νικολακόπουλος, με δηλώσεις του παρουσίασε ως δικό του (τους) έργο τη δημοπράτηση της υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου Γαστούνης. Μα τι ΄ναι τούτοι!

Δεν είπε λέξη ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε αρχίσει το πρώτο έργο υπογειοποίησης στη περιοχή αρμοδιότητας του ΤΟΕΒ Γαστούνης με χρηματοδότησή με 17.420.000 ευρώ! Η κυβέρνηση ΝΔ, παρά τη πίεση του ΤΟΕΒ, δεν ενδιαφέρθηκε για τη δημοπράτηση καθυστερώντας 4 χρόνια(!).Λίγες βδομάδες πριν χαθεί η χρηματοδότηση…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος