FOLLOW US: facebook twitter

Τα «έσπασαν» Μαρίνος-Θεοδωρακόπουλος!

Ημερομηνία: 23-03-2020 | Συντάκτης:
Χώρισαν οριστικά οι δρόμοι τους- Σ. Βασιλείου αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Σ. Μαρινοπούλου αντιδήμαρχος Παιδείας και Τουρισμού

Νέα και αυτόνομη πορεία χάραξε πλέον ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, μετά την απόφασή του να θέσει εκτός δημοτικής αρχής τον μέχρι πρότινος αναπληρωτή του, στενό συνεργάτη του και αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Πάνο Θεοδωρακόπουλο, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή» με την οποία είχε συνεργαστεί προεκλογικά. Έτσι, την περασμένη Πέμπτη και αφού φαίνεται ότι ο Ανδρέας Μαρίνος είχε πάρει τις οριστικές του αποφάσεις καθώς οι σχέσεις των δύο ανδρών είχαν διαρραγεί από καιρό, οι διαφωνίες ήταν έντονες και αυτό ήταν κοινό μυστικό στην τοπική κοινωνία, αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα και να αλλάξει όλο το σχήμα της δημοτικής διακυβέρνησης, ζητώντας τις παραιτήσεις όλων των αντιδημάρχων, κοινοποιώντας τους μια σχετική επιστολή.

Τέσσερις από τους αντιδημάρχους οι κκ. Γ. Παναγούλης, Γ. Κολοκατίνης, Σπ. Βασιλείου και Ν. Μαφρέδας εμφανίσθηκαν και υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους, ενώ δεν έπραξε το ίδιο ο κ. Θεοδωρακόπουλος ούτε και εμφανίστηκε να αιτιολογήσει την στάση του στο δήμαρχο. Ο Ανδρέας Μαρίνος αποφάσισε τελικά να διατηρήσει τους προαναφερόμενους τέσσερις αντιδημάρχους που υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους ενώ ανακάλεσε τον ορισμό του Πάνου Θεοδωρακόπουλου από τη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς και από τη θέση του αναπληρωτή δημάρχου. Μάλιστα δεν όρισε κανέναν εκ αυτών αναπληρωτή του. Την θέση του κ. Θεοδωρακόπουλου στις τεχνικές υπηρεσίες ανέλαβε ο Σπύρος Βασιλείου ενώ την δική του θέση ως αντιδήμαρχος Παιδείας, τουρισμού και αθλητισμού ορίστηκε η Σοφία Μαρινοπούλου.

Η επιστολή Μαρίνου στους αντιδημάρχους

Ο δήμαρχος Πηνειού στην επιστολή που απέστειλε στους αντιδημάρχους του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η επιδημία και η δοκιμασία του κορονοϊού δημιουργεί νέα δεδεομένα και αλλάζει και τις δικές του προτεραιότητες στην διοίκηση του δήμου, τονίζοντας ότι ήρθε τώρα η ώρα της αξιολόγησης και επανεξέτασης των αρμοδιοτήτων του ώστε να προχωρήσουν ενωμένοι και δυνατοί στην εκπλήρωση του σκοπού τους.

«Σας συγχαίρω για τον αγώνα που δίνετε καθημερινά και που θα δώσουμε και σήμερα και αύριο και πάλι συντονισμένα και οργανωμένα, χωρίς εισχωρήσεις του ενός στο έργο του άλλου, και πάνω απ΄ όλα χωρίς διακρίσεις για τους συμπολίτες μας. Εδραία είναι η πεποίθησή μου ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας και θα βρισκόμαστε πάντα αγωνιζόμενοι μαζί με το λαό για τον λαό. Έτσι θα ξεπεράσουμε τη δυσχερή αυτή κατάσταση και με εξωστρέφεια θα στηρίξουμε τον συνδημότη μας που μας έχει ανάγκη, θα αναδείξουμε και πάλι τα ζητήματα της παραγωγικής τάξης, του εμπορικού κόσμου, των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και γενικότερα της κοινωνίας μας. Προσηλωμένος σε αυτή την υποχρέωση, σας παρακαλώ σήμερα Πέμπτη 19/3/2020 έως τις 12 το μεσημέρι να υποβάλλετε την παραίτησή σας για να προχωρήσουμε στη δημιουργία νέου σχήματος, ευέλικτου και αποτελεσματικού, με σκοπό την περαιτέρω επιτυχία της Δημοτικής Αρχής, για να γράψουμε μια Νέα Εποχή για την κοινωνία των πολιτών του δήμου μας..»

Η απάντηση Θεοδωρακόπουλου μέσω επιστολής

Mε επιστολή και όχι με φυσική παρουσία, απάντησε ο κ. Πάνος Στην Θεοδωρακόπουλος όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή εν μέσω πανδημίας να συζητήσουν τα αυτοδιοικητικά θέματα του δήμου και επισήμανε ότι:

«Πιστεύω πως δεν πρέπει αυτή τη στιγμή να κυριαρχήσουν οι έριδες μεταξύ Αντιδημάρχων για τις οποιεσδήποτε αρμοδιότητές του, γιατί έτσι δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των δημοτών. Η συμπόρευση και η συμφωνία για την ανάδειξη Δημοτικής Αρχής έγινε υπό όρους και διαβουλεύσεις από τις οποίες πηγάζουν υποχρεώσεις και για τις δύο παρατάξεις και όχι μόνο, διότι υπήρξαν μεταξύ μας υποσχέσεις που παρουσιάστηκαν μέσω των ΜΜΕ ενώπιον των δημοτών. Υποσχέσεις που συνεχίζω να τηρώ. Η Νέα Εποχή θα συνεχίσει να στηρίζει τα συμφέροντα των δημοτών». Και ο κ. Πάνος Θεοδωρακόπουλος συνεχίζει: «Σε ότι αφορά το θέμα της παραίτησης: για την συγκεκριμένη θέση του Αντιδημάρχου εξ όσων γνωρίζω δεν υπέβαλα καμία αίτηση ορισμού και ως εκ τούτου νομίζω πως δεν απαιτείται αίτηση παραίτησης».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος