FOLLOW US: facebook twitter

Τα χρέη στη ΔΕΗ καίνε τους αγρότες!

Ημερομηνία: 10-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα
 Απότιστες κινδυνεύουν να μείνουν οι καλλιέργειες- Θέτουν επιτακτικά το θέμα ρύθμισης των οφειλών τους 

Ενόψει καλοκαιριού επιτακτικά τίθεται το θέμα μιας γενικότερης ρύθμισης, η οποία δεν έχει έρθει ούτε εν μέσω κορονοϊού. Ανάστατοι οι αγρότες με τη ΔΕΗ που τους ζητά, χρήματα που δεν έχουν.

Όπως σημειώνουν αγρότες που επικοινώνησαν με τον ΑγροΤύπο από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως η Βόρεια Ελλάδα, η Στερεά και η Πελοπόννησος, όσο κι αν έχουν προσπαθήσει να έλθουν σε συμφωνία για τυχόν περσινά απλήρωτα υπόλοιπα από παροχές προς τη ΔΕΗ, έχουν πέσει σε… τοίχο.

Για παράδειγμα λέει ένας αγρότης, ότι πήγε στη ΔΕΗ να διευθετήσει ένα χρέος 3.000 ευρώ από αγροτικό τιμολόγιο, περσινό και ζήτησε να πληρώσει σε δυο ή τρεις δόσεις το ποσό, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό, με τη δικαιολογία ότι είναι μεγάλη η παροχή και κατηγορίας Γ 21, 22.

Συνεπώς αν δεν υπάρξει πρόνοια πολύς κόσμος θα μείνει χωρίς ρεύμα και δεν θα μπορεί να ποτίσει τις καλλιέργειές του το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σημειωτεόν ότι οι αγρότες απευθύνονται στη ΔΕΗ για επανασύνδεση, αλλά και σε ιδιώτες παρόχους, αλλά υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία και απαιτούνται πολλές φορές χαρτιά που δεν υπάρχουν λόγω ιδιαιτεροτήτων με τα κληρονομικά κ.λπ.

Τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν στους αγρότες αλλά και σε επιχειρήσεις καθώς και νοικοκυριά από την τακτική της ΔΕΗ πήγε στη Βουλή με Αναφορά του ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης. Στην Αναφορά προς τον υπουργό Ανάπτυξης, ο κ. Κόκκαλης κάνει λόγο για απαράδεκτη τακτική των ιδιωτικών παρόχων ρεύματος που ανέχεται η ΔΕΗ, να προχωρούν σε διακοπές συνδέσεων εν μέσω πανδημίας, ενώ παράλληλα καυτηριάζει το γεγονός πως η ΔΕΗ είναι κυριολεκτικά «άφαντη» απέναντι στους αγρότες που επιχειρούν να επανασυνδέσουν το ηλεκτρικό ρεύμα στις αρδευτικές τους γεωτρήσεις.

Πηγή: agrotypos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος