FOLLOW US: facebook twitter

“Τα χάσαμε όλα και εμείς πανηγυρίζουμε!”

Ημερομηνία: 11-08-2022 | Συντάκτης:

Του Γιάννη Γεωργίου, πρ. Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου

Τα τελευταία χρόνια, διαχρονικά οι βουλευτές όλων των κομμάτων του Νομού, αρκέστηκαν στην μικροπολιτική των ρουσφετιών, μαζεύοντας…  “ψηφαλάκια” και ποτέ δεν αγωνίστηκαν για το κοινό καλό του τόπου. Για την ανάπτυξη, την εξέλιξη, για την ποιότητα ζωής αυτών των πολιτών.

Ποτέ δεν έγιναν μια γροθιά για να διεκδικήσουν αυτά, που άλλοι τα θεωρούν αυτονόητα (υγειά, παιδεία, υποδομές).

Αν και ο νομός μας, είχε όλα τα πλεονεκτήματα και ως γεωγραφική θέση αλλά και ως προς την ιστορικότητα και τον πολιτισμό όλων των πολιτισμικών μας μνημείων, πρόταξαν και συνεχίζουν και σήμερα να προτάσσουν, το κομματικό συμφέρον και όχι το συμφέρον του τόπου.

Έγιναν και γίνονται τα φερέφωνα της εξουσίας και όχι του λαού που τους ανέδειξε, αρκούνται σε χλιαρές ερωτήσεις στην Βουλή και αφήνουν τους εκπροσώπους της κεντρικής εξουσίας, με την ανοχή τους και πολλές φορές την στήριξη των τοπικών αρχόντων, να γεμίζουν τους συμπολίτες μας με φρούδες ελπίδες.

Και διοργανώνουν φιέστες για έργα που ποτέ δεν έγιναν και δεν πρόκειται να γίνουν.

Κόβουν κορδέλες σε αεροδρόμια που ποτέ δεν έγιναν και δεν πρόκειται να γίνουν πολιτικά, κόβουν κορδέλες σε νέες πτέρυγες Νοσοκομείων που ποτέ δεν λειτούργησαν και αρκούνται στο παλιό και διαχρονικό θα θα θα….

Χάσαμε ως Νομός λοιπόν το τρένο των υποδομών. Αυτοκινητόδρομοι, αεροδρόμιο, τρένο…

Χάσαμε το τρένο στην παιδεία και μας έκλεισαν τα ΤΕΙ με ένα νόμο που ίσχυσε μόνο για την Ηλεία. Σε μια περιοχή, που λόγω της ύπαρξης της Αρχαίας Ολυμπίας, της Αρχ. Ήλιδας, του Επικούριου Απόλλωνα και άλλων μνημείων απείρου κάλλους και με ιστορία, θα έπρεπε να έχουμε τουλάχιστον μια Αρχαιολογική σχολή και μια Αθλητική ακαδημία.

Χάσαμε και τα παιδιά μας, τους νέους αυτού του τόπου που έφυγαν αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, αφήνοντας μας μόνους σε ένα Νομό που συρρικνώνεται και γερνά…

Τώρα, αποδομούν και την υγεία στο νομό και εμείς πανηγυρίζουμε!

Μας… “φτύνουν” και εμείς ανοίγουμε… ομπρέλα, γιατί πιστεύουμε πως ψιχαλίζει!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος