FOLLOW US: facebook twitter

Τα μπεστ σέλερ του καλοκαιριού: Στις παραλίες με ψυχολογικά θρίλερ και… Grexit

Ημερομηνία: 31-07-2019 | Συντάκτης:

Λένε συχνά ότι με ένα βιβλίο «ταξιδεύεις». Συμβαίνει, όμως, και το άλλο: Να ταξιδεύεις με ένα βιβλίο – κυριολεκτικά! Το βιβλίο, δηλαδή, να σε συνοδεύει στο ταξίδι σου, στις καλοκαιρινές διακοπές. Κάπως έτσι, απευθυνθήκαμε σε μερικά από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία για να μάθουμε ποιες είναι οι αναγνωστικές προτιμήσεις αυτό το καλοκαίρι και να σκεφτούμε -με τη σειρά μας- ποια από αυτά τα βιβλία θα επιλέξουμε να πάρουμε μαζί μας στην… ξαπλώστρα, κάτω από την ομπρέλα.

«Τα λεγόμενα «ελαφρά» αναγνώσματα δεν έχουν εντονότερη ζήτηση – το αντίθετο! Ακόμα και βιβλία ιστορίας, πολιτικής, management, αυτοβελτίωσης είναι πολύ δημοφιλή  πληροφορεί ο Εμπορικού διευθυντή προϊόντων ψυχαγωγίας του Public,  ο οποίος  ενημερώνει για τα βιβλία που ήδη φαίνεται ότι θα βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των αναγνωστών γι’ αυτό το καλοκαίρι.

Και αυτά είναι: ««Η τελευταία Μπλόφα» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος) των Ελένης Βαρβιτσιώτη & Βικτώριας Δενδρινού –έχει ήδη κατακτήσει το χαρακτηρισμό «φαινόμενο» καθώς μόλις σε δύο εβδομάδες κυκλοφορίας έχουν ήδη διατεθεί πάνω από 10.000 αντίτυπα. Το βιβλίο πραγματεύεται όλο το Grexit παρασκήνιο του 2015.

Η «Σιωπηλή ασθενής» (εκδόσεις Διόπτρα) του Αλεξ Μιχαηλίδη, το λογοτεχνικό ντεμπούτο για τον ΑγγλοΚύπριο σεναριογράφο, κάτοικο Λος Άντζελες, που μας χαρίζει ένα βιβλίο κομμένο & ραμμένο στα γούστα των αναγνωστών που αρέσκονται στα ψυχολογικά θρίλερ – ένα ιδίωμα που βρίσκει απήχηση κυρίως στις γυναίκες και από ό,τι φαίνεται είναι… καταδικασμένο να γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας.

Το «Αλλάζει ο άνθρωπος» (Εκδόσεις Αρμός) του Δημήτρη Καραγιάννη. Ο δρ. Καραγιάννης είναι παιδοψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής και σε αυτό το βιβλίο εξηγεί γιατί ο άνθρωπος πρέπει να αλλάζει μέσα από την πορεία της ζωής, αλλά και γιατί αυτό είναι πρακτικά πολύ δύσκολο για τους περισσότερους!

Το «Εγκλημα στο γκολφ» (Εκδόσεις Ψυχογιός) της Αγκάθα Κρίστι. Η πιο επιτυχημένη συγγραφέας παγκοσμίως έχει επιτέλους τα έργα της διαθέσιμα στη χώρα μας σε ποιοτικές εκδόσεις που της αξίζουν. Ιδιαιτέρως δημοφιλής και στο ελληνικό κοινό, η Agatha Christie έχει πολλά best sellers με την υπογραφή της, αλλά από τους είκοσι τίτλους που έχουν γίνει ξανά διαθέσιμοι, αυτός έμφανίζει την υψηλότερη ζήτηση το τελευταίο διάστημα.

«Όλα τα βιβλία έχουν την αξία τους, αλλά ο κόσμος στις διακοπές θέλει κάτι χαλαρό, να μην είναι βαρύ και δυσνόητο» επισημαίνει από την πλευρά του ο διευθυντής του βιβλιοπωλείου Ιανός, ο οποίος  δίνει τη λίστα με τα μπεστ σέλερ στο δικό του βιβλιοπωλείο. Και αυτή αποτελείται από: Η «Πατρίδα» (Εκδόσεις Πατάκη) του Φερνάντο Αραμπούρου – όπου αποτυπώνεται η ιστορία δύο πάλαι ποτέ στενά συνδεδεμένων οικογενειών, που κατασπαράχθηκαν μέχρι θανάτου, στη Χώρα των Βάσκων.

Το «Εγκλήματα είναι γένους θηλυκού» (Εκδόσεις Πατάκη) του Πάνου Σόμπολου – πρόκειται για γυναίκες όλων των ηλικιών που έφτασαν να εγκληματήσουν, για διάφορες αιτίες μέσα από την πένα του πολύπειρου δημοσιογράφου του αστυνομικού ρεπορτάζ..

Το «Να μαγευτώ και να μεθύσω» (Εκδόσεις Ιανός) του Μίκη Θεοδωράκη, μια επανέκδοση της ανθολογίας των ποιημάτων του συνθέτη σε ανθολόγηση από την Ιουλίτα Ηλιοπούλου που καλύπτει μια ολόκληρη πεντηκονταετία. Το «Δώρο» (Εκδόσεις Key Books) του Στέφανου Ξενάκη στο οποίο εκτυλίσσεται μέσα από μια σειρά καθημερινών ιστοριών, μια σειρά θαυμάτων που συμβαίνουν σε όλους μας, αυτά που συχνά τα προσπερνάμε.

Το «Ταξίδι στη Βενετία» (Εκδόσεις Ψυχογιός) της Λένα Μαντά όπου το ταξίδι στη Βενετία αποδεικνύεται γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις για τις πρωταγωνίστριες. Το «Λίγες και μία νύχτες» (Εκδόσεις Πατάκη) του Ισίδωρου Ζουργού, στο οποίο με άξονα την ερωτική ιστορία που φωλιάζει στην καρδιά της αφήγησης, εξιστορεί μια περιπέτεια για το κυνήγι του πλούτου και την αναζήτηση της ευτυχίας. Το «Γινάτι» (Εκδόσεις Ψυχογιός) του Γιάννη Καλπούζου όπου πρωταγωνιστές και δευτεραγωνιστές πορεύονται στα χρόνια της ιταλικής κατοχής των Ιωαννίνων του 1917


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος