FOLLOW US: facebook twitter

Τσιμέντωμα Ακρόπολης: «Το πλάνο είναι να καλυφθεί όλος ο βράχος με κατασκευές που θα φτιάχνουν το όραμα ενός»

Ημερομηνία: 03-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Νέα φωτογραφία από την Ακρόπολη αποκαλύπτει το εκτενές τσιμέντωμα του Ιερού Βράχου που φαίνεται να έχει ήδη σχεδιαστεί.

Μία νέα φωτογραφία από την τσιμεντωμένη Ακρόπολη δημιουργεί ερωτηματικά αναφορικά με τους σχεδιασμούς που υπάρχουν, καθώς όπως καταγγέλλει ο Κυριάκος Κατζουράκης, πρώην μέλους του ΔΣ στο Μουσείο της Ακρόπολης, «το πλάνο είναι να καλυφθεί όλος ο βράχος με κατασκευές που θα φτιάχνουν το όραμα ενός».

«Να σταματήσουν άμεσα τα έργα πριν να είναι αργά» ζητά με ανάρτησή του το πρώην μέλος του ΔΣ στο Μουσείο της Ακρόπολης, Κυριάκος Κατζουράκης ο οποίος δημοσίευσε φωτογραφία που δείχνει την εκτενή χρήση τσιμέντου.

«Πρέπει να σταματήσουν άμεσα τα έργα στην Ακρόπολη πριν να είναι αργά», σημειώνει ο ομότιμος καθηγητής της ΑΣΚΤ και γνωστός ζωγράφος υπογραμμίζοντας ότι «αυτό το μνημείο δεν ανήκει σε κανέναν ιδιώτη, είναι το σπουδαιότερο ιστορικό μνημείο της χώρας, δεν έχουμε δικτατορία να μας διοικεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Κατζουράκης είχε παραιτηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από το ΔΣ του Μουσείου της Ακρόπολης, λόγω της προηγούμενης τσιμεντόστρωσης, καταγγέλλοντας ότι ούτε καν στο ΔΣ του Μουσείου δεν συζητήθηκαν οι επεμβάσεις στον Ιερό Βράχο.

Πηγή: rosa.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος