FOLLOW US: facebook twitter

Τ. Μπαλτάκος: «Θα εκτεθούν σε ντέρμπι οι Έλληνες διαιτητές»- Τι είπε για το «επεισόδιο» με Μαρινάκη

Ημερομηνία: 09-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Για τον ορισμό του Τάσου Σιδηρόπουλου στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και για τα όσα έγιναν στην τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής με τον πρόεδρο της Super League και του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος στην εκπομπή CONTROL με τον Γιώργο Ζαγόρα.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

Για τον ορισμό Σιδηρόπουλου: «Ο αρχιδιαιτητής Μπένετ, όρισε Έλληνα διαιτητή γιατί όταν ήρθε στην Ελλάδα μου είπε πως θέλω να δημιουργήσω τις βάσεις για να επανέλθει η ελληνική διαιτησία. Δεν ήρθε μόνο για να ορίσει τους διαιτητές της αγωνιστικής αλλά για να αναβαθμίσει τη διαιτησία στην Ελλάδα. Όλοι θέλουμε να γίνει επαγγελματική η διαιτησία. Ο αρχιδιαιτητής βάσει κανονισμού μπορεί να αποφασίζει μόνος του χωρίς να ρωτήσει. Η ΕΠΟ μόνο ενημερώνεται. Η σύσταση είναι να παίζουν μόνο ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι. Με βάση τον κανονισμό έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Στο Άρης – ΠΑΟΚ όρισε ξένο διαιτητή επειδή θεώρησε πως είναι μεγαλύτερης επικινδυνότητας ο αγώνας. Από τότε που άρχισε το πρωτάθλημα δεν έχω πει τίποτα με τον Μπένετ εκτός από χθες».

Για την ελληνική διαιτησία: «Για φέτος τουλάχιστον σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παίξουν Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι γιατί θα εκτεθούν. Ο Σιδηρόπουλος την επόμενη εβδομάδα θα παίζει στο Champions  League. Πώς γίνεται να παίζει στην Ευρώπη και όχι στην Ελλάδα; Και πώς θα εξελιχθεί ο Σιδηρόπουλος αν δεν έχει δυνατά παιχνίδια εδώ;».

Για το «επεισόδιο» με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Όταν ξεκίνησε η συνεδρίαση έκανα δήλωση πως δεν έχω καμία σχέση με τον ορισμό του Σιδηρόπουλου και πως ευθύνεται η ΚΕΔ. Όλα αυτά που γίνονται εδώ δεν αρέσουν στην UEFA. Μιλούσε ο Μαρινάκης με τηλεδιάσκεψη όπως όλοι, όχι με τηλέφωνο. Θα σας απαντήσω με μία φράση που λένε στον στρατό: «αξιωματικός που φωνάζει φοβάται τους στρατιώτες». Εγώ δε φωνάζω, αυτή είναι η απάντηση. Αυτό τα λέει όλα. Είμαι δικηγόρος μια ζωή στα δικαστήρια είμαι συνηθισμένος στις κόντρες. Εμένα δε με απασχολούν οι κόντρες. Γενικά κερδίζει όποιος κρατάει το ρυθμό του, αν μπεις στο ρυθμό του άλλου θα χάσεις».

Πηγή: soccerplus.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος