FOLLOW US: facebook twitter

Τ. Αντωνακόπουλος: «Ο Δήμος Πύργου σηκώνει τη σημαία του αγώνα»

Ημερομηνία: 12-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
Θεματικό πάρκο Ξυστρή: Υπογράφεται Ιδρυτική Διακήρυξη Πανηλειακού Συμβουλίου Αιρετών για την Ηλεια του μελλοντος
-Χαρακτήρισε ΠΡΟΣΒΟΛΗ προς το πρόσωπό του και τους 50.000 κατοίκους του Πύργου την εξαίρεσή του από τον Υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή στην συνάντηση με τους δημάρχους της Ηλείας για την Πατρών- Πύργου
-Κοσμοπλημμύρα χθες βράδυ στην συγκέντρωση που διοργάνωσε ο δήμος Πύργου για την συγκρότηση Παλλαϊκού Μετώπου διεκδίκησης κορυφαίων αιτημάτων της Ηλείας

Η Ιδρυτική Διακήρυξη Πανηλειακού Συμβουλίου Αιρετών, θεσμικών εκπροσώπων και συλλόγων  του νομού με ημερομηνία 11 Νοέμβρη 2019 για την δυναμική διεκδίκηση των κορυφαίων αιτημάτων του νομού  με πρώτο στη λίστα την συνέχιση του έργου της Πατρών – Πύργου, ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινοβραδυνής μεγαλειώδους πραγματικά συγκέντρωσης που οργάνωσε ο δήμος Πύργου στο κατάμεστο από κόσμο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή! Μια πρωτόγνωρη πραγματικά συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα τοπικά δεδομένα που μας κάνει να ελπίζουμε ότι η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων της Ηλείας, θα σταθεί πλέον σε στέρεες βάσεις και πάνω σε κινηματικές διαδικασίες για να εκφραστεί το λαϊκό αίσθημα.  Ωστόσο χθες, ήταν έντονη η απουσία όλων των δημάρχων της Ηλείας – των άλλων δηλαδή έξι δήμων του νομού- υπήρχαν όμως εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών  τους αλλά όχι και των δήμων Ήλιδας και Κρεστένων. Γι αυτό και η θέση του δήμου Ήλιδας στο πάνελ δόθηκε από τον δήμαρχο σε αιρετό του δήμου Ήλιδας, στον πρώην δήμαρχο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.

Ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος με  αποφασιστικό λόγο  τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή του δήμου Πύργου για την συγκρότηση ενός Παλλαϊκού μετώπου του νομού αποτελεί την υλοποίηση της απόφασης όλων των δημοτικών συμβουλίων της Ηλείας για να συνεχιστεί το έργο της Πατρών – Πύργου, για να τελειώσει το έργο και όχι για να… ξαναξεκινήσει από την αρχή!  Απάντησε δε με πολύ σκληρή γλώσσα στην κίνηση του Υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή για να συγκαλέσει με πρόσκληση που εστάλει  την Κυριακή… μεσάνυχτα και κάτι, στους δημάρχους του νομού να συναντηθούν για το θέμα του δρόμου, εξαιρώντας το δήμαρχο Πύργου! « Η κίνηση αυτή του κ. Καραμανλή ήταν απαράδεκτη και αποτελεί προσβολή όχι μόνο προς το πρόσωπό μου, αλλά προσβολή για τους 50.000 κατοίκους του δήμου Πύργου που τους αγνόησε προκλητικά! Αλλά εγώ αυτό δεν θα το αφήσω έτσι! Δεν θα δεχθώ αυτήν την προσβολή! Που δεν με κάλεσε ο κ. Καραμανλής; Στο σπίτι του;  Και γιατί λέει δεν προσκλήθηκα; Γιατί κάνω… φασαρίες για το δρόμο! Θα στείλω επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό  και θα δώσω όλα τα μέιλ και της επιστολές που του έστειλα ως δήμαρχος Πύργου ζητώντας συνάντηση μαζί του για να μας ενημερώσει αρμοδίως. Και τότε θα δούμε ποιος είναι ο ψεύτης για όλα αυτά που λέει»!

Σε ότι αφορά το αποτέλεσμα της συνάντησης των υπόλοιπων δημάρχων του νομού, ο κ. Αντωνακόπουλος σχολίασε ότι «κάποιοι πανηγύρισαν με όσα τους είπε ο κ. Καραμανλής! Γιατί πανηγύρισαν; Τα Δημοτικά συμβούλια μας έδωσαν την εντολή να ζητήσουμε να ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ το έργο. Τι εξυπηρετούν λοιπόν;  Αν δεν στηρίζουμε τις ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών μας συμβουλίων, δεν στηρίζουμε τα γνήσια  συμφέροντα του λαού και των δημοτών μας.  Δηλώνω λοιπόν απόψε ότι ο δήμος Πύργου θα γίνει κοινωνικός θεσμός, θα είναι μπροστάρης στους αγώνες. Δεν θα κρατήσει ουδέτερη στάση!».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε και στα άλλα αιτήματα πλην της Πατρών – Πύργου, για τα πυροδάνεια που τα χαρακτήρισε «ξαφνικό θάνατο» για τους επαγγελματίες του νομού, για το Ταμείο Μολυβιάτη όπου επισήμανε ότι έχει αναθέσει την υπόθεση για να έρθουν στο φως σημαντικά στοιχεία σε μεγάλο  νομικό γραφείο της Αθήνας, αλλά και για το ΤΕΦΑΑ τονίζοντας ότι κάποιοι προσπαθούν να εξαντλήσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια των απαιτήσεων για το δήμο Πύργου τη στιγμή που αλλού με μια τροπολογία φτιάχνουν νύχτα Παν/μια! «Εμείς θα σηκώσουμε τη σημαία του αγώνα, γιατί αυτό μας εξουσιοδότησε ο λαός να κάνουμε Δεν θα είμαστε εμείς αποστάτες από την λαϊκή βούληση» κατέληξε καλώντας αιρετούς και λαό σε δυναμικές κινηματικές διαδικασίες.

Στην συνέχεια το λόγο πήραν ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Καλαματιανός, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Κουτσούκος και ένας- ένας οι εκπρόσωποι στο πάνελ με την σειρά που είχαν καθίσει: ο Γ. Αηδόνης, ο Τ. Αλτάνης, ο Ν. Μαρούντας, ο Πάνος Θεοδωρακόπουλος, ο Τ. Πετρόπουλος, ο Δ. Κεκάτος, ο Χ. Χριστοδουλόπουλος και ο Κ. Νικολούτσος.

Σ.Σ Η συνέχεια του ρεπορτάζ στο αυριανό μας φύλλο

Αφοπλιστικός ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός: «Κουράστηκα να κάνω πια τρισάγια για τα θύματα της Πατρών-Πύργου»

Αφοπλιστικός ήταν στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός που κλήθηκε πρώτος στο βήμα λέγοντας ότι «κουράστηκα πια τόσα χρόνια να κάνω τρισάγια για τα θύματα αυτού του αιμοτοβαμένου δρόμου της Πατρών- Πύργου!   Κάθε φορά που θα με καλούν στο εξής  να κάνω τρισάγιο, θα προσεύχομαι να δώσει φώτιση ο θεός σε εκείνους που πρέπει να κάνουν αυτό το έργο».  Συνεχάρη σε τον δήμαρχο Πύργου για αυτήν την πρωτοβουλία που έλαβε και ευχήθηκε επιτέλους να γίνει κάτι γι αυτόν τον τόπο γιατί όπως είπε «απόψε ήρθαμε εδώ σε αυτήν την συγκέντρωση γιατί μας κάλεσε ο δήμαρχος, δεν ήρθαμε εδώ για να χάσουμε το χρόνο μας. Είχαμε λόγο που ήρθαμε.» Τέλος, επέκρινε την κίνηση του Υπουργού Υποδομών να συγκαλέσει σύσκεψη δημάρχων χθες το μεσημέρι, λέγοντας ότι η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής δεν ήταν διόλου τυχαία αλλά έγινε επειδή ακριβώς γνώριζε ότι το ιδιο βράδυ θα γινόταν αυτή η Παλλαϊκή συγκέντρωση για το δρόμο!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος