FOLLOW US: facebook twitter

Τ. Αντωνακόπουλος: Επαναφέρει το αίτημα υπαγωγής του Νοσοκομείου Πύργου στην Άγονη Ζώνη Α

Ημερομηνία: 08-11-2022 | Συντάκτης:

Και νέα επιστολή του Δημαρχου Πύργου στον Υπουργό Υγείας

  • Ζητά και άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας

Στο προσκήνιο επαναφέρει ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος το αίτημα όλων των φορέων που τέθηκε στην ευρεία σύσκεψη για το μέλλον του Γ.Ν. Ηλείας για άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, όπως και την αναγκαία υπαγωγή της Ν.Μ. Πύργου στην «προβληματική Άγονη Ζώνη Α».

Μετά και την τελευταία άγονη Προκήρυξη θέσεων για την πρόσληψη μόνιμων Παθολόγων στο Γ.Ν. Ηλείας, η οποία ήρθε να προστεθεί στις ήδη επαναλαμβανόμενες άγονες από τον Φεβρουάριο 2022, ο κ. Αντωνακόπουλος με δηλώσεις του αλλά και νέα επιστολή προς τον κ. Πλεύρη ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου ώστε να διακοπεί η επικίνδυνη κατάσταση στην οποία έχει επέλθει η Ν.Μ. Πύργου, καθώς και συνάντηση μαζί του.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πύργου δηλώνει: «Δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν προέκυψε καμία αίτηση στις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί για την Παθολογική Κλινική του Πύργου.  Ήταν κάτι αναμενόμενο. Και ούτε πρόκειται να υπάρξουν αιτήσεις σε Προκηρύξεις θέσεων με την υφιστάμενη κατάσταση. Μόνο μια πιθανότητα υπάρχει, εάν χαρακτηριστεί «προβληματική Άγονη Ζώνη Α» η περιοχή μας, ούτως ώστε να έχουν κίνητρα οικονομικά και επιστημονικής ανέλιξης οι γιατροί που θα θέσουν τον εαυτό τους στην Υπηρεσία του ΕΣΥ. Διαφορετικά διαιωνίζεται μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία των συμπολιτών μας! Η Παθολογική Κλινική λειτουργεί, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, με έναν Παθολόγο, ο οποίος κάθε φορά είναι διαφορετικός μιας και έρχεται με «εντέλλεσθε», είτε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, είτε από τον  Άγιο Αντρέα, είτε από την Τρίπολη. Δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει ένας παθολόγος, την Κλινική, τη Μονάδα covid και τα Επείγοντα. Οι συνθήκες αυτές είναι υγειονομικά απαράδεκτες! Είναι επικίνδυνες για την υγεία των ασθενών και δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει αντίστοιχη εκτίμηση από το διοικητικό σύστημα της χώρας! Πρέπει να ενταχθούμε στην Άγονη Ζώνη Α ή να γίνει κάτι πιο αποτελεσματικό από την πολιτεία σε σχέση με την μετακίνηση γιατρών».

Και νέα επιστολή στον Υπουργό Υγείας

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας  ο κ. Αντωνακόπουλος επαναφέρει το αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό, την υπαγωγή του Νοσοκομείου Πύργου σε Άγονη Ζώνη Α,  κρούοντας δυνατά για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την  υγεία των πολιτών.

Συγκεκριμένα ο κ. Αντωνακόπουλος στην επιστολή του αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,

Όπως καλά γνωρίζετε, ακόμη μια Προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμων Παθολόγων στο Γ.Ν. Ηλείας κατέληξε άγονη. Πρόκειται για την Προκήρυξη του Οκτωβρίου η οποία προέβλεπε δύο θέσεις για το Νοσοκομείο Πύργου, μία για τον βαθμό του Διευθυντή και μια για τον βαθμό του Επιμελητή Α.  Σύμφωνα με τον κατάλογο υποψηφίων το ενδιαφέρον υπήρξε μηδενικό!

Είναι φανερό ότι οι επαναλαμβανόμενες Προκηρύξεις (από τον Φεβρουάριο του 2020) χωρίς επιπλέον κίνητρα αποδεικνύονται ατελέσφορες.

Στην τελευταία μας επιστολή προς εσάς (3/11/2022 με Α.Π. 28511) σας μεταφέραμε την ομόφωνη απόφαση σε σύσκεψη που προηγήθηκε με την καθολική παρουσία φορέων της πόλης, που έθετε αίτημα συνάντησης μαζί σας στο Υπουργείο.

Κύριε Υπουργέ,

Επανερχόμαστε με το επαναλαμβανόμενο και πάγιο αίτημά μας για υπαγωγή της Ν.Μ. Πύργου στην «προβληματική Άγονη Ζώνη Α». Σε συνέχεια και της από 3/10/2022 επιστολής μας με Α.Π. 28511, ζητούμε να προωθήσετε νομοθετικά τη χορήγηση ισχυρών κινήτρων για την κάλυψη των θέσεων στην Παθολογική Κλινική

Ζητούμε εκ νέου να ορίσετε ημερομηνία συνάντησης μαζί σας, ώστε να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Ηλείας (Ν.Μ. Πύργου) λόγω έλλειψης προσωπικού και δη Παθολόγων.

Περιμένουμε τις ενέργειές σας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος