FOLLOW US: facebook twitter

Tρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό από το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας

Ημερομηνία: 14-08-2018 | Συντάκτης:

Στην τελική του ευθεία μπαίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας 2018, με τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις οι οποίες θα δοθούν για το κοινό της περιοχή με δωρεάν είσοδο.

Η απόφαση των συντελεστών του Διεθνούς Φεστιβάλ σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας, πάρθηκε προς επιβράβευση του κόσμου της περιοχής, όπου τίμησε και στήριξε όλες τις έως σήμερα εκδηλώσεις  του Φεστιβάλ με την μεγάλη  συμμετοχή του.

Ειδικότερα, η πρώτη ΔΩΡΕΑΝ εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018, στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΛΙΔΑΣ, όπου το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, θα παρουσιάσει το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγεώργου και τη συμμετοχή μιας πλειάδας ηθοποιών.

Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 19:30  το απόγευμα καθώς θα παίζεται με φυσικό φωτισμό.

Επιπλέον, λόγω της ματαίωσης της προγραμματισμένης για τις 18 Αυγούστου 2018 στο θέατρο της Ήλιδας συναυλία, υπό τον τίτλο:  «Βαμβακάρης – Μπιθικώτσης: Ο ρεμπέτης και ο σερ», αφού η εταιρεία παραγωγής ακύρωσε όλη την περιοδεία της λόγω σοβαρών και ανυπέρβλητων τεχνικών προβλημάτων, ο Δήμος και οι συντελεστές του Φεστιβάλ αποφάσισαν να κάνουν μία ακόμα δωρεάν εκδήλωση για το κοινό και τους επισκέπτες της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα,αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 και ώρα 21:00 στην κεντρική πλατεία της Κουρούτας, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό, μια μοναδική εκδήλωση από το κινεζικό χορευτικό συγκρότημα “GAOWA DANCEENSEMBLE”, όπου αναμένεται να παρουσιάσει ένα πρωτόγνωρο θέαμα με την συμμετοχή του Χορευτικού τμήματος του Δήμου Ήλιδας,του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέωναι του ΧορευτικούΤμήματος της Στέγης Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρύτων και Φίλων Πάτρας «Αγία Λαύρα».

Η τρίτη και τελευταία για το φετινό Φεστιβάλ εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί –επίσης– με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό και ώρα προσέλευσης 20:00, την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, στο αίθριο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Ήλιδας.

Πρόκειται για την φετινή εκδήλωση – συναυλία που συνδιοργανώνεται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, στο πλαίσιο του  προγράμματος «ΝΥΧΤΕΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ 2018» που έχει ετοιμαστεί για τους αρχαιολογικούς χώρους της Ηλείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ειδικότερα, η συναυλία θα δοθεί από την Ηλειακή ορχήστρα «Χρώματα της Ήλιδας»και είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος