FOLLOW US: facebook twitter

38ο Καρναβάλι Ζούρτσας: Tην Κυριακή στη Ν. Φιγαλεία αναβαθμισμένο και με… δικό του τραγούδι

Ημερομηνία: 21-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Κοινωνία, Νέα

karnavali-figaleias-2

Με ιστορία 60ετών και πλέον ετών, ένα από τα παλαιότερα της Ηλείας, το Καρναβάλι Νέας Φιγαλείας έρχεται και φέτος, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017,  να σκορπίσει χαρά και διασκέδαση σε όσους το παρακολουθήσουν, αναβαθμισμένο  | και..με δικό του τραγούδι!

Στο φετινό 38ο Καρναβάλι Φιγαλείας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Φιγαλείας, αναμένεται να παρελάσουν 8 άρματα που θα συνοδεύονται από 120 καρναβαλιστές κάθε ηλικίας ενώ στο τέλος θα γίνει η καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου στη Κεντρική Πλατεία Νέας Φιγαλείας και θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί. Μάλιστα ο σύλλογος σε συνεργασία με εταιρία μουσικής, ετοιμάζει τραγούδι αφιερωμένο στο Καρναβάλι Φιγαλείας, στα πρότυπα του Πατρινού Καρναβαλιού. Με άρωμα Πάτρας η σύνθεση και νέους από τη Νέα Φιγαλεία, το επίσημο τραγούδι του καρναβαλιού, σε στίχους Γιώργου Βλάχου, μουσική Νίκου Γεωργακόπουλου και σύνθεση Γιώργου Γιαννικόπουλου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Φιγαλείας καλεί και προσκαλεί όλους τους πολίτες των γύρω περιοχών και όχι μόνο να παρακολουθήσουν τη Καρναβαλική Παρέλαση την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στη Κεντρική Οδό Νέας Φιγαλείας ενώ έχει καταρτίσει και πρόγραμμα εκδηλώσεων με χορούς και κούλουμα.

Παλιά η ιστορία του Ζουρτσάνικου Καρναβαλιού

Πληροφορίες και ιστορικές φωτογραφίες του 1950-1960 αποδεικνύουν πως η Νέα Φιγαλεία, τότε Ζούρτσα, είχε βάλει από νωρίς στο κλίμα των Απόκρεω τους κατοίκους της. Καρναβάλια καταγράφονται την περίοδο εκείνη και παραδοσιακά έθιμα όπως για παράδειγμα οι γνωστές Μπούλες.

Η Νέα Φιγαλεία συνέχισε για πολλά χρόνια το θεσμό του Καρναβαλιού ωστόσο αρκετές φορές εμφανιζόντουσαν προβλήματα όπως θρήνοι και δεν επέτρεπαν την διεξαγωγή τους. Από το 2005 και ύστερα το Καρναβάλι Φιγαλείας εμφανίζεται αναβαθμισμένο με πολλές συμμετοχές και άρματα. Από το 2012 και μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές προσπάθειες το Καρναβάλι να γίνει γνωστό μέσω χορηγών προβολής του σε διάφορες περιοχές της Ηλείας και της Μεσσηνίας.

Μάλιστα λόγο της προβολής του από το 2013 και ύστερα το Καρναβάλι προσελκύει επισκέπτες από γειτονικές περιοχές όπως η Ανδρίτσαινα, η Κυπαρισσία, η Ζαχάρω, τα Κρέστενα, το Γιαννιτσοχώρι και άλλες και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στην προβολή της περιοχής και του εθίμου.

karnavali-zourtsa

Χορηγοί επικοινωνίας: Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων – pna.gr

#ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

Τέλος να πούμε ότι την Κυριακή το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Αποκριάτικος χορός στο κέντρο Πανόραμα και την Καθαρή Δευτέρα, κούλουμα στο προάυλιο του Γυμνασίου- Λυκείου Φιγαλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος