FOLLOW US: facebook twitter

Συζήτηση με τους οικιστές παραλιακών οικισμών

Ημερομηνία: 07-05-2023 | Συντάκτης:

Ενημερωτική συνάντηση με τα μέλη της Ομοσπονδίας Παραλιακών Συλλόγων Ηλείας, είχε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος

Επισημάνθηκε το έντονο ενδιαφέρον του υποψηφίου βουλευτή για θέματα που αφορούν το χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό

Το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την εξαγορά των καταληφθεισών εκτάσεων του δημοσίου, κυριάρχησε στη διάρκεια συνάντησης που είχε ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, με τα μέλη της Ομοσπονδίας Παραλιακών Συλλόγων του Νομού , στην αίθουσα του Επαρχείου Πύργου.

Κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των συλλόγων οικιστών του Νομού, ο βουλευτής Ηλείας τους ενημέρωσε γύρω από το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν από λίγους μήνες, εκφράζοντας ταυτόχρονα την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει μία διευθέτηση των χρόνιων ζητημάτων που αφορούν τις εκτάσεις που έχουν καταληφθεί καθώς και την αυθαίρετη δόμηση, η οποία αντί να αξιοποιεί τα τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα της παραλιακής ζώνης του Νομού, αντιθέτως την υποβαθμίζει.

Επιπλέον τους εξήγησε και τις ευεργετικές επιπτώσεις που θα έχει για όλο το παραλιακό μέτωπο της Ηλείας ο ειδικός χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, ο οποίος προχωρά.

Από την πλευρά τους οι επικεφαλής των οικιστών της Ηλείας, αναγνώρισαν το έντονο ενδιαφέρον που έχει δείξει ο κ. Νικολακόπουλος για ζητήματα χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, έχοντας αναλάβει μάλιστα και σημαντικές πρωτοβουλίες.

Αναφορά έγινε εξάλλου και στην πρόσφατη επίλυση του θέματος των εκτάσεων προσφύγων στη Γλύφα, για το οποίο ο Ηλείος βουλευτής το προηγούμενο διάστημα είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς, από τις οποίες προέκυψαν θετικά αποτελέσματα για τους κατοίκους της περιοχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος