FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη υπό τον Αμυρά για τον Κυπαρισσιακό

Ημερομηνία: 25-11-2021 | Συντάκτης:

-Αντικείμενο συζήτησης οι επιπτώσεις του Προεδρικού Διατάγματος


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σύσκεψη για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, υπό τον υφυπουργό Γ.Αμυρά, με θέμα τις επιπτώσεις του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την προστασία της Περιοχής.

Στη σύσκεψη συμμετείχε η βουλευτής Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πύργου, Γ. Αργυρόπουλος, ο γγ του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Κ.Πολυζωγόπουλος, και ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Κοτυχίου-Στροφυλιάς-Κυπαρισσιακού, Ν. Καραβάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, από την πλευρά των αυτοδιοικητικών τέθηκε το ζήτημα της αναθεώρησης της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης στην οποία βασίστηκε το Προεδρικό Διάταγμα, με το επιχείρημα ότι πρέπει να συνταχθεί κατόπιν «επί του πεδίου έρευνας» κι όχι μόνο με τη χρήση της τεχνολογίας ή της βιβλιογραφίας.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ανέφερε ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το ότι η Μελέτη κάνει λόγο για κουκουναριές, ενώ στην πραγματικότητα έχει χαλέπιο πεύκη, και ζήτησε να εκπονηθεί εκ νέου μια Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη που θα αποτυπώνει ό,τι πρέπει να προστατευτεί, αλλά στην πραγματική του διάσταση.

«Επισήμανα προς τον υπουργό ότι με το Προεδρικό Διάταγμα ουσιαστικά δημεύεται η περιουσία των δημοτών της Ζαχάρως και η περιοχή καταδικάζεται σε οικονομικό μαρασμό και αναπτυξιακή υστέρηση. Δεσμεύεται μια πολύ μεγάλη περιοχή, για αυτό και υπογράμμισα την ανάγκη να εκπονηθεί μια Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη που θα αποτυπώνει το οικοσύστημα της περιοχής στην πραγματική του διάσταση», δήλωσε στην «Πρωινή» ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

Aπό την πλευρά του ο κ. Αμυράς, σύμφωνα με πληροφορίες, άκουσε και κατέγραψε όλες τις απόψεις, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος