FOLLOW US: facebook twitter

ΟΑΣΗ: Σύσκεψη στο Πελόπιο για την άρδευση

Ημερομηνία: 01-07-2022 | Συντάκτης:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΦΕΙΟΥΣΑΣ ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΟΠΙΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ


Η ΟΑΣΗ μαζί με τους αγροτικούς συλλόγους Αλφειούσας, Πελοπίου & Περιχώρων και τον Αγροκτηνοτροφικό Σύλλογο Επιταλίου προχωράει σε σύσκεψη την Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 08:30 μ.μ. στο Πελόπιο, στο χώρο του Μπαντούνιου Πολιτιστικού Κέντρο για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις τους για το σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζουμε με την άρδευση των χωραφιών μας. Η κατάσταση αυτή οδηγεί στην καταστροφή των καλλιεργειών των μικρομεσαίων αγροτών της περιοχής (Καλαμπόκι, κηπευτικά, ζωοτροφές, κ.α.), αφού καθίσταται αδύνατη η άρδευση νερού για την τροφοδότηση των αγροτικών καλλιεργειών. Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης της ενίσχυσης, της συντήρησης και του σύγχρονου σχεδιασμού του δικτύου του Γ.Ο.Ε.Β. και των Τ.Ο.Ε.Β.

Είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής επίθεσης ενάντια στους αγρότες, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Κ.Α.Π. και της Ε.Ε., που μειώνει το εισόδημά μας δραματικά, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε μια σειρά κόστη της αγροτικής παραγωγής, όπως τα δυσβάσταχτα τέλη χρήσης νερού, που είναι συνέπεια της πολιτικής εμπορευματοποίησής του. Για αυτά τα ζητήματα ευθύνη έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες, αλλά και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην οποία έχει περάσει τα τελευταία χρόνια η ευθύνη λειτουργίας των ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ.

Απαιτούμε να λυθεί άμεσα το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και να μην χάσουμε για ακόμα μια χρονιά το οικογενειακό μας εισόδημα. Καλούμε όλους τους Αγρότες της περιοχής να παρευρεθούν στην σύσκεψη και να αποφασίσουμε τις κινήσεις μας από εδώ και πέρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος