FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη Λιατσή-Κόλλια για αρχαιολογικούς θησαυρούς του δήμου

Ημερομηνία: 27-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

liatsis-kollia

Συνεργασία για την ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών του δήμου

Της Κικής Κολοβέρου

Η ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών του Δήμου Πύργου αλλά και επί μέρους ζητήματα που αφορούν το Αρχαιολογικό Μουσείο, τα Μονοπάτια του Κατακόλου και άλλα μνημεία της ευρύτερης περιοχής, συζητήθηκαν στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο μεταξύ του Δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή και της Διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Ίριδας Ερωφύλης Κόλλια.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν ακόμα ο υπεύθυνος του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου, Αρχαιολόγος κ. Λιάγκουρας, ο Σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα Πολιτισμού κ. Λαλιώτης και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος κ. Φιλιππόπουλος.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, εκφράστηκε από κοινού η ανάγκη να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της αίθουσας εκδηλώσεων του Μουσείου η οποία βάση της συμφωνίας που υπάρχει με το Υπουργείο Πολιτισμού, πρέπει να δοθεί προς αξιοποίηση στο Δήμο Πύργου, σε όποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα ενώ συζητήθηκε και το θέμα ρύθμισης της κυκλοφορίας γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης και άλλα τεχνικά θέματα για τα οποία θα επιληφθεί η πολεοδομία και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του δήμου.

eforeia

Ο κ. Φιλιππόπουλος ενημέρωσε την κ. Κόλλια για την αυτοψία που έγινε τις προηγούμενες ημέρες με την αρχαιολόγο κ. Αθανασία Ράλλη στην πύλη εισόδου του κάστρου της Ώλενας, έναν χώρο με  εξαιρετικό ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον που χρήζει στήριξης και ανάδειξης. Όπως τονίστηκε, έχουν γίνει ενέργειες για συνδρομή του δασαρχείου Πύργου στον καθαρισμό της βλάστησης ως πρώτο βήμα ανάδειξης του μνημείου ενώ ο Δήμος θα συνδράμει την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας στην αποτύπωση του μνημείου, καθώς και σε όλη την διαδικασία των στερεωτικών εργασιών.

podikokastro

Εξάλλου, ο Δήμος Πύργου από κοινού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, υλοποιώντας την προγραμματική σύμβαση που έχει γίνει με το δασαρχείο για την ανάδειξη των μονοπατιών, θα συνεργαστούν σε επίπεδο μελέτης και έργου στην ανάδειξη και προστασία του «Ποντικόκαστρου» στον Άγιο Ανδρέα.

Η κ. Κόλλια, αναφερόμενη στη συνάντηση, επισήμανε ότι η μέχρι στιγμής συνεργασία με το Δήμο Πύργου είναι υποδειγματική και αποδοτική ενώ τόνισε ότι συζητήθηκαν πολλά θέματα που θα αντιμετωπίσουν από κοινού και τα οποία αφορούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου το οποίο βρίσκεται στην φάση υποδοχής του κοινού και της προβολής του αλλά και άλλων αρχαιολογικών χώρων της ευρύτερης περιοχής όπως στην Σκαφιδιά, το Ποντικόκαστρο, την Ωλενα, το κάστρο της Κουκουβίτσας (Κορυφή) κ.α. «Πιστεύουμε ότι η καλή συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον και θα αποδώσει καρπούς» κατέληξε.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος