FOLLOW US: facebook twitter

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός ανοίγει με μισόλογα ή διαρροές ζήτημα εκλογών

Ημερομηνία: 16-04-2020 | Συντάκτης:

Να δείξει παρρησία και να πει στον ελληνικό λαό εάν σκέφτεται τη διενέργεια εκλογών καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό μετά τις σχετικές εντυπώσεις που προκάλεσε το προχθεσινό διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη.

Από την πλευρά της πάντως η αξιωματική αντιπολίτευση διευκρινίζει δια του εκπροσώπου της Αλέξη Χαρίτση πως θεωρεί αδιανόητο εν μέσω της πανδημίας το Μέγαρο Μαξίμου να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο πέρα από την αντιμετώπιση της κρίσης. Θεωρεί ωστόσο πως εφόσον καλλιεργούνται τέτοιες σκέψεις στο πρωθυπουργικό περιβάλλον αυτό συμβαίνει διότι προφανώς η κυβέρνηση θέλει να προλάβει τη λήψη σκληρών και επώδυνων μέτρων το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Χαρίτσης απαντώντας σε ερώτηση του «Έθνους» είπε ότι συνιστά μέγιστη υποκρισία και προσβολή προς την κοινωνία το γεγονός πως ο πρωθυπουργός ανοίγει υπό αυτές τις συνθήκες «με μισόλογα ή διαρροές» ζήτημα εκλογών, και αιτιολόγησε το ενδεχόμενο τέτοιων προθέσεων στην «αδυναμία του να πάρει μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας», κάτι που όπως είπε «οδηγεί σε επώδυνα μέτρα που θα πληγώσουν την ελληνική κοινωνία».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός αρνείται να ακούσει τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη λήψη εμπροσθοβαρών μέτρων ενίσχυσης της οικονομίας-παρ’ όλο που το ΔΝΤ εκτιμά την ύφεση στο 10% και την αύξηση της ανεργίας στο 22,2%- κατηγορώντας τον πως «κινείται με αυτάρκεια και αλαζονεία». Εντούτοις, η Κουμουνδούρου σημειώνει πως εάν ο κ. Μητσοτάκης θελήσει να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το απορρίψει χαρακτηρίζοντας τα μέτρα της κυβέρνησης ως ιδεοληπτικά και αποσπασματικά που οδηγούν σε πλήρη απορρύθμιση.

Πηγή: ethnos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος