FOLLOW US: facebook twitter

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: «Το ΚΕΘΕΑ χρειάζεται στήριξη και όχι υποβάθμιση και απαξίωση»

Ημερομηνία: 29-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Το ΚΕΘΕΑ στον Πύργο επισκέφτηκαν ο Βουλευτής Ηλείας και αναπ. Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός και ο Συντονιστής του Τμήματος Υγείας της Ν.Ε. Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Άγγελος Μαντάς. Συνάντησαν εργαζόμενους και την υπεύθυνη του συμβουλευτικού κέντρου, Κωνσταντίνα Φραγκιά και συζήτησαν τις ανησυχητικές και αρνητικές εξελίξεις για το μέλλον του, που δρομολογούνται από την κυβέρνηση. Επίσης, τέθηκαν και όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, σε μια προσπάθεια να στηριχθεί η λειτουργία του. Το τμήμα Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ν. Ηλείας σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει:  “Στον Πύργο λειτουργεί Πολυδύναμο Κέντρο που προσφέρει κοινωνικό έργο και στήριξη σε δεκάδες συμπολίτες μας, καθώς και Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης, αντιμετωπίζοντας εξαρτήσεις διαφόρων μορφών, προσφέροντας υποστήριξη για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εξυπηρετούμενοι, στην προσπάθεια τους να ενταχθούν λειτουργικά στην κοινωνία. Η δράση του ΚΕΘΕΑ στην Ηλεία, αποτελεί συνεισφορά που δεν πρέπει να στερηθεί η κοινωνία.

Η αντιμετώπιση των εξαρτήσεων αποτελεί έναν κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα άσκησης πολιτικής στην υγεία και την κοινωνική φροντίδα. Το ΚΕΘΕΑ, ένας από τους σημαντικότερους κρίκους του εθνικού δικτύου κατά των εξαρτήσεων, αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα από το φθινόπωρο του 2019 όταν η Κυβέρνηση αιφνιδιαστικά, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ανέτρεψε το αυτοδιοίκητο που ήταν ένα κομβικό στοιχείο της θεραπευτικής και κοινωνικής του ταυτότητας.

Δυστυχώς, το χτύπημα ολοκληρώνεται με το σχέδιο αλλαγής του Οργανισμού, που έχει τεθεί σε διαβούλευση και αλλοιώνει το θεραπευτικό του μοντέλο, υπονομεύει σοβαρά την αποτελεσματικότητα και τη δημοκρατική λειτουργία του φορέα, υποβαθμίζοντας παράλληλα τον ρόλο των εργαζομένων, των θεραπευτικών κοινοτήτων και της Γενικής Συνέλευσης. Παράλληλα,  φαίνεται πως μεθοδεύεται και ο έλεγχος της περιουσίας του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, στηρίζοντας το θεραπευτικό έργο του οργανισμού. Θα είμαστε απέναντι σε οποιοδήποτε σχέδιο διάλυσης του φορέα, στηλιτεύοντας ανεύθυνες πολιτικές, που ως μόνο στόχο έχουν την υποβάθμιση και εν τέλει την απαξίωση ενός Οργανισμού με πολύτιμη προσφορά στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος