FOLLOW US: facebook twitter

ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Με υπευθυνότητα για την προστασία της δημόσιας υγείας

Ημερομηνία: 24-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Υγεία

Από την πρώτη στιγμή της έξαρσης του κορονοϊού, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε την κατάσταση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα – και όχι με δημαγωγικό και λαϊκίστικο τρόπο, όπως έκανε στο παρελθόν η ΝΔ.

Πυλώνας της μεγάλης προσπάθειας για την αντιμετώπιση του ιού αποτελεί το δημόσιο σύστημα υγείας και αυτό αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον!Οι εργαζόμενοι στις υγειονομικές μονάδες αποτελούν φωτεινό παράδειγμα με την αυταπάρνηση και την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Κρίσιμης σημασίας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας του προσωπικού και η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Τώρα είναι η ώρα για τη γενναία χρηματοδότηση τουΕΣΥμεστοχευμένη ενίσχυση κρίσιμων κρίκων του,ιδιαίτερα των ΤΕΠ και των ΜΕΘ, εκεί όπου κρίνονται ανθρώπινες ζωές. Τα χειροκροτήματα δεν αρκούν!

Ζητάμε για άλλη μια φορά:

– Την άμεση προκήρυξη 4.000νέων μόνιμων θέσεων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, με βάση τον προγραμματισμό που είχε κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος  έχει καθυστερήσει υπερβολικά.

– Την πρόσληψη επικουρικών γιατρών όπου χρειάζονται, με ταυτόχρονη ανανέωση της θητείας όσων έχει λήξει ή λήγει η σύμβασή τους.

– Την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού κάθε ειδικότητας με διετείς συμβάσεις από την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

– Την ανανέωση τώρα για 2 χρόνια όλων των συμβάσεων πού λήγουν ή έληξαν μετά τον Ιούλιο του 2019 από τα προγράμματα ΟΑΕΔ.Δενυπάρχειηπολυτέλεια να φύγει ούτε ένας από το σύστημα υγείας!

Ο νομός μας υπήρξε από τους πρώτους που βρέθηκε αντιμέτωπος με την απειλή του ιού. Παρά τις διαβεβαιώσεις, η κάλυψη των κενών θέσεων στις ιατρικές ειδικότητες δεν προχωρά με αποτέλεσμα οι πολίτες του νομού μας να μην αισθάνονται ασφαλείς.

Απαιτούνται άμεσες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού και σωστή κατανομή σε όλες τις δομές του νομού. Αύξηση των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ, δημιουργία θαλάμων αυξημένης φροντίδας ασθενών και θαλάμων φροντίδας ύποπτων κρουσμάτων. Αξιοποίηση όλων των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, Περιφερειακά Ιατρεία), για να αποφευχθεί πιθανή συμφόρηση των  νοσοκομείων μας.

Επείγει, επίσης, ηπρομήθεια μέσων ατομικής προστασίας και υγειονομικού υλικού σε όλες τις δομές του ΕΣΥ στον νομό μας για την προφύλαξη του προσωπικού και την αποτροπή της περαιτέρω διασποράς του ιού.

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην αισχροκέρδεια που επικρατεί στην αγορά εις βάρος των πολιτών. Να ενταχθεί άμεσα στις συνταγογραφούμενες εξετάσεις το διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό, ώστε τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα να το παρέχουν σε κόστος που ορίζεται από τον ΕΟΠΥΥ. Όλοι οι πολίτες που εμφανίζουν συμπτώματα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν. Γιαναγίνουν τα παραπάνω εφικτά χρειάζεται η άμεση χρηματοδότηση του ΕΣΥ με 150 εκατομμύρια ευρώ.

Τονίζουμε, τέλος, την υποχρέωση των πολιτών να τηρούν πλήρως τα μέτρα ασφαλείας που υποδεικνύουν οι υγειονομικές αρχές. Η χώρα δεν βρίσκεται σε διακοπές! Είμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη και πρωτοφανή κατάσταση. Τούτες τις ώρες αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή. Χρειάζεται υπευθυνότητα καιδράση τώρα, αύριο θα είναι αργά. Ο ΣΥΡΙΖΑ,με αίσθηση ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία, καταθέτει τις προτάσεις του, «βάζει πλάτη» ώστε όλοι μαζί να νικήσουμε την επιδημία και τις επιπτώσεις της. Είναι ώρα ευθύνης.

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος