FOLLOW US: facebook twitter

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας Τμήμα Παιδείας-Πολιτισμού: Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος

Ημερομηνία: 12-09-2021 | Συντάκτης:

Το πρώτο κουδούνι που σημαίνει την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ηχήσει σήμερα σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Μια αρχή στη θεωρία γιατί στην πράξη αυτή, δυστυχώς, σηματοδοτείται από την επανάληψη προχειροτήτων, μέτρων δοκιμασμένων και αποτυχημένων, «καινοτομιών» που υπονομεύουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά τους προβλήματα, οδηγούν το εκπαιδευτικό σύστημα στο σύνολό του στην ανασφάλεια στην απορρύθμιση και την υποβάθμιση!

Η «γενιά της πανδημίας» δοκιμάστηκε σκληρά την περσινή χρονιά και πλήρωσε το τίμημα των επιλογών της Κυβέρνησης:

  • κλείσιμο των σχολείων και επιβολή μιας στείρας, κενής διδακτικού και παιδαγωγικού αντικρίσματος τηλεκπαίδευση
  • κατάργηση πανεπιστημιακών τμημάτων
  • επιβολή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που στέρησε από χιλιάδες νέους και νέες μας την είσοδό τους στα Πανεπιστήμια την ίδια στιγμή που πληθώρα τμημάτων των ΑΕΙ παραμένουν είτε χωρίς είτε με μειωμένο αριθμό εισακτέων

Η φετινή χρονιά θα είναι μακράν η χειρότερη της τελευταίας τριετίας:

  • Η λειτουργία των σχολείων και των Πανεπιστημίων χωρίς τη λήψη ουσιαστικών υγειονομικών πρωτοκόλλων δε διασφαλίζουν τη διά ζώσης λειτουργία τους και, προπαντός, δεν εγγυώνται την ασφάλεια του μαθητικού, φοιτητικού και εκπαιδευτικού δυναμικού. Η λανθασμένη επιλογή της κυβέρνησης να παραμένει ανοιχτό σχολικό τμήμα όταν δεν θα έχει νοσήσει το 50% συν ένα του μαθητικού δυναμικού του μετατρέπει τις σχολικές αίθουσες σε υγειονομικές covid βόμβες θέτοντας μαθητές εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες τους σε άμεσο κίνδυνο. Η επιλογή της επιβολής τιμωρητικών μέτρων στον ανεμβολίαστο πληθυσμό τους αντί της ενημέρωσης και της πειθούς θα οδηγήσει σε πλήρη απορρύθμιση τη λειτουργία τους και θα προκαλέσει νέα ρήγματα στον ιστό τους.
  • Η διατήρηση της ΕΒΕ με το πρόσχημα του επιτυχημένου μέτρου θα αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο τα Πανεπιστήμια αφού θα μειώσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των εισακτέων σ’ αυτά.
  • Η δραματική μείωση των επιλογών των υποψηφίων στο μηχανογραφικό δελτίο θα επιτείνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα και θα δημιουργήσει νέες στρατιές

«αποτυχημένων επιτυχόντων».

  • Η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε σχολική διαρροή.
  • Η εφαρμογή της εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και της τιμωρητικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών θα σημάνει αυτόματα: την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των κοινοτήτων τους αντίστοιχα, την καλλιέργεια κλίματος αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ τους καθώς και εσωστρέφειας σ’ αυτές, θα αποπροσανατολίσει τους εκπαιδευτικούς από τα διδακτικά τους καθήκοντα και θα πλήξει ανεπανόρθωτα το κλίμα συνεργασίας στις μονάδες.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε την πρόταξη της κατάρτισης έναντι της εκπαίδευσης και την υποχρηματοδότηση των σχολείων και των ιδρυμάτων και τη συνδυάσουμε με τις γενικότερες οικονομικές πολιτικές της Κυβέρνησης εύκολα θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι αυτή έχει πολύ καλά μεθοδεύσει τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεχίζει τον αγώνα κατά οιουδήποτε και με οιονδήποτε τρόπο επιβουλεύεται τον δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικό χαρακτήρα της Εκπαίδευσης! Αντιμάχεται τις πολιτικές που επιτείνουν τις εκπαιδευτικές και συνακόλουθα κοινωνικές ανισότητες που η Κυβέρνηση, με πρόσχημα την αναβάθμιση, εφαρμόζει! Δεσμεύεται για την άμεση άρση τους και την αποκατάσταση των αδικιών όταν γίνει κυβέρνηση!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών/τριών, των φοιτητών/τριών, των εκπαιδευτικών και των γονιών και δεσμεύεται να είναι όχι απλά παρών αλλά αρωγός στα προβλήματά τους, μπροστάρης στη διασφάλιση των αδιαπραγμάτευτων και στις δίκαιες διεκδικήσεις τους!

Ευχόμαστε σε όλους και όλες «Καλή δύναμη»! Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας Τμήμα Παιδείας-Πολιτισμού


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος