FOLLOW US: facebook twitter

ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Υποκρισία και εμπαιγμός από το Υπουργείο Παιδείας

Ημερομηνία: 10-04-2020 | Συντάκτης:

Μάρτυρες απίστευτης ανευθυνότητας από το Υπουργείο Παιδείας έγιναν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές τις τελευταίες μέρες για το ζήτημα της διάθεσης laptop και tablet στις σχολικές μονάδες, για να καλυφθούν οι ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών. Εξοπλισμός που είναι απαραίτητος, καθώς η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται πια εξ αποστάσεως, χάρη στο φιλότιμο και την ευσυνειδησία της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών.

Την Τρίτη, λοιπόν, το Υπουργείο με εγκύκλιο που έστειλε στα σχολεία ζητά να δηλώσουν «εντός 24ώρου τις ανάγκες σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό εκπαιδευτικών και μαθητών». Με τα σχολεία κλειστά, έπρεπε οι εκπαιδευτικοί να επικοινωνήσουν με όλους τους γονείς για να καταγράψουν αυθημερόν τις ανάγκες τους!

Και ενώ η καταγραφή πραγματοποιήθηκε, όσο ικανοποιητικά ήταν δυνατό σε τόσο ασφυκτικά πλαίσια, και τα στοιχεία στάλθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας, αντί αυτό να καλύψει τις ανάγκες, την Πέμπτη δημοσιοποιεί νέα εγκύκλιο αναφέροντας ότι «η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών αφορά αποκλειστικά και μόνο ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών)».

Άνθρακες ο θησαυρός! Οι ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών εξαφανίστηκαν! Παρέμειναν, ωστόσο, οι προχθεσινές πομπώδεις δηλώσεις της Υπουργού στα ΜΜΕ για την ανάγκη «να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία από όλους αφού πολλοί εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω έλλειψης βασικού εξοπλισμού». Λόγια του αέρα…

Και έμεινε η θλιβερή φιγούρα της τοπικής βουλευτού της Ν.Δ. που προχθές μας ενημέρωνε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα διαθέσει φορητούς υπολογιστές σε όσους μαθητές έχουν ανάγκη, φυσικά «κατόπιν ενεργειών της»! Οι «Μαυρογιαλούροι», δυστυχώς, είναι ακόμα εδώ…

ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας

Τμήμα Παιδείας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος