FOLLOW US: facebook twitter

ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ηλείας – Ομάδα Υγείας: Η Ηλεία ουραγός και στην υγεία

Ημερομηνία: 10-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Υγεία

Η Νέα Δημοκρατία, αποκαλύπτοντας το αληθινό της πρόσωπο, έδειξε τις “κρυφές” της πολιτικές. Τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και την ιδιωτικοποίηση φιλέτων δομών Υγείας. Ένας νομός ουραγός, που τρέχει στην Πάτρα να παρακαλέσει, εκτός από σχολές, και για γιατρούς…

Διαβάσαμε τις ανακοινώσεις  του βουλευτή κ. Νικολακόπουλου στην επίσκεψή του στην υφυπουργό Υγείας κ. Ράπτη, που είναι υπεύθυνη για την ψυχική υγεία. Θυμίζουμε στον βουλευτή ότι η Ηλεία διαθέτει δομή ψυχικής υγείας, ξενώνα για την ακρίβεια, στον Πύργο που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξαναζωντάνεψε, ενισχύοντάς την με προσωπικό και διπλασιάζοντας τον αριθμό των φιλοξενουμένων. Θυμίζουμε επίσης ότι στο συρτάρι της υφυπουργού, εδώ και 1,5 χρόνο διακυβέρνησης, υπάρχει έργο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Υγείας, με πρόβλεψη χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Μάρτιος 2018), μελετητικά ώριμο (Μάιος 2019), ενταγμένο στον Σχεδιασμό Ανάπτυξης Μονάδων Ψυχικής Υγείας (Ιούνιος 2019) και ήδη χρηματοδοτούμενο με 150 χιλ. ευρώ από το αποθεματικό. Την ίδια στιγμή, αναζητείται η πρόθεση της κυβέρνησης για τη δημιουργία Κέντρου Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νέους ενήλικες με διαταραχές αυτιστικού φάσματος στο Πελόπιο. Μήπως σκέφτονται πώς θα δώσουν σε ιδιώτες την ψυχική υγεία; Η Ηλεία πάντως σίγουρα είναι ουραγός και σ’ αυτό τον τομέα.

Στα συρτάρια του ίδιου Υπουργείου θα βρείτε και το μαγνητικό τομογράφο του Πύργου, που για δέκα μήνες αναμένεται η έγκριση σκοπιμότητας, όταν ήδη έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότησή του από την προηγούμενη διοίκηση του ΓΝ Ηλείας.

Και ενώ είναι σημαντική η παρακαταθήκη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, ως δημόσια δομή υγείας για ηλικιωμένους με νοσήματα όπως το αλτσχάιμερ και η άνοια, ρωτάμε: Γιατί δεν προχωρά η μονάδα στα Κρέστενα; Γιατί παραμένει κλειστή η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Αμαλιάδας όταν, όπως υποστηρίζουν, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες; Γιατί σιωπά ο Δήμος Ήλιδας; Γιατί δεν υποστηρίζει τον άνθρωπο που έχει ευεργετήσει, οικονομικά και όχι μόνο, την Υγεία στην Ηλεία, με συνεχείς δωρεές; Τι θα κάνει το επιτελικό κράτος για να ολοκληρωθούν τα έργα αυτά; Ευχόμαστε να μην ζήσουμε την περίοδο του «κανένα νοσοκομείο στην Ηλεία»…

Στην ίδια κατεύθυνση όμως είναι και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η οποία από τα 5 εκατ. ευρώ για εξοπλισμό και υποδομές που διέθεσε τον τελευταίο χρόνο, μόλις το 16% (832 εκατ. ευρώ) έφτασε στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Ηλείας, συμπεριλαμβανομένης και της νέας πτέρυγας της Αμαλιάδας. Θυμίζουμε την περίοδο 2018-2019 και σε διάστημα περίπου ενός έτους, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχε διαθέσει 2,7 εκατ. ευρώ (1,5 εκατ. για ενεργειακή αναβάθμιση, 410 χιλ. για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, 175 χιλ. για ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, 122 χιλ. για ξενοδοχειακό εξοπλισμό στην Αμαλιάδα και 495 χιλ. για το δρόμο του νοσοκομείου Πύργου). Και μάλιστα χωρίς την πίεση της πανδημίας που αντικειμενικά επαναπροσδιορίζει προτεραιότητες.

Είναι προφανές ότι για την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Ηλεία δεν υπάρχει στο χάρτη. Είναι φανερή η αδυναμία των τοπικών παραγόντων και των Δημάρχων που εκτέθηκαν, στηρίζοντας τη Ν.Δ., να δηλώσουν τουλάχιστον κάτι θετικό για την Υγεία στην Ηλεία. Όσο παραμένει η Ν.Δ. στην κυβέρνηση της Ελλάδας ο νομός μας θα παραμένει ουραγός.

Οι πολίτες της Ηλείας όμως δεν τρώνε κουτόχορτο. Θα αντιδράσουν σε κάθε σκέψη κλεισίματος δομής Υγείας, θα διαδηλώσουν εναντίον αυτών που θέτουν σε κίνδυνο το κοινωνικό κράτος, θα ενισχύσουν αυτούς, που παρά τις αντιξοότητες στηρίζουν και ενισχύουν το κοινωνικό κράτος και τη Δημόσια Υγεία, έχοντας όραμα για το νέο ΕΣΥ της επόμενης μέρας.

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας
Ομάδα Υγείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος