FOLLOW US: facebook twitter

Συνταξιούχοι: «Η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει»

Ημερομηνία: 05-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία
syntaxiouxoi

Εξοργισμένοι είναι οι συνταξιούχοι από τον εμπαιγμό της κυβέρνηση ΝΔ, με τους εκπροσώπους των φορέων τους να κάνουν λόγο για κοροϊδία. «Από το 1990 και μετά όλοι έχουν βαλθεί να εκσυγχρονίσουν το ασφαλιστικό» λέει ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ. Αλλά τελικά, «τα μέτρα που πάρθηκαν ήταν όλα θανατηφόρα απέναντι στους συνταξιούχους και ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσης».

Σήμερα, η κυβέρνηση διατείνεται ότι θα επαναφέρει τις επικουρικές συντάξεις, λόγω και του ΣτΕ, «αλλά δεν θα δώσει αναδρομικά από το 2015,θα δώσει αναδρομικά από τον Οκτώβρη του 2019. Δηλαδή τρία – τέσσερα χρόνια τα κλέβει από τους συνταξιούχους». Επίσης, όποιος θα παίρνει δύο συντάξεις, θα του κόβεται η εθνική σύνταξη, δηλαδή τα 384  ευρώ για τα 20 χρόνια ή τα 340 για 15 χρόνια.

Το χειρότερο, λέει ο Δ. Κουμπούρης, είναι ότι η κυβέρνηση στέλνει το επικουρικό στον ΕΦΚΑ. Αυτό σημαίνει, ότι τα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ των επικουρικών ταμείων θα πάνε στον ΕΦΚΑ. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «τα ενοποιεί διοικητικά». «Αλλά δεν είναι έτσι. Γιατί έρχεται και λέει ότι το κράτος θα εγγυάται μόνο την εθνική σύνταξη. Τα άλλα θα είναι στον ασφαλιστικό τζόγο.».

Να σημειωθεί επίσης ότι όλες οι συντάξεις παραμένουν παγωμένες τουλάχιστον μέχρι το 2022. Μετά από εκείνο το χρονικό όριο, η ονομαστική τους αύξηση δεν θα ξεπερνά τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (επίσημος πληθωρισμός). Φέτος, η συνολική δαπάνη για τις συντάξεις μειώνεται κατά 221 εκατ. ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος