FOLLOW US: facebook twitter

Συντάξεις: Στο… περίμενε χιλιάδες ασφαλισμένοι (παρά τη ρύθμιση οφειλών)

Ημερομηνία: 08-11-2019 | Συντάκτης:

Χιλιάδες συνταξιούχοι αναμένουν ακόμη την εκκαθάριση της οφειλής τους για να συνταξιοδοτηθούν

Ειδικότερα πολλοί ασφαλισμένοι λόγω της κρίσης δεν κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα αυτές να διογκωθούν και πλέον να μην μπορούν να βγουν στη σύνταξη. Όμως με την ρύθμιση των 120 δόσεων τους δόθηκε η ευκαιρία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους παρέχοντας τους δικαίωμα συνταξιοδότησης εφόσον το ποσό που θα προκύψει μετά τον επανυπολογισμό θα είναι κάτω από τα σχετικά όρια, δηλαδή 15.000 ευρώ για ασφαλισμένους ΕΤΑΑ και 20.000 ευρώ για ΟΑΕΕ.

Έτσι χιλιάδες ασφαλισμένοι που ήθελαν να συνταξιοδοτηθούν έκαναν αιτήσεις για να ενταχθούν στην ρύθμιση, μπήκαν στην ρύθμιση και μέχρι σήμερα καμία σύνταξη δεν έχει βγει!. Απευθυνόμενοι σε υπαλλήλους του ασφαλιστικού τους φορέα για να ρωτήσουν τι γίνεται τους αναφέρουν να κάνουν υπομονή γιατί ακόμη θα αργήσουν να πάρουν σύνταξη!
Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των εν λόγω οφειλετών έχουν καταθέσει αιτήσεις συνταξιοδότησης από το 2015 αλλά λόγω χρεών δεν είχαν συνταξιοδοτηθεί. Σήμερα με την ρύθμιση οφειλών που εντάχθηκαν ήλπιζαν ότι θα συνταξιοδοτηθούν, όμως ακόμη είναι στο περίμενε..

Τι ισχύει για τις δόσεις και την σύνταξη

Από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης έως την έναρξη καταβολής της σύνταξης:

• Αναστέλλεται η υποχρέωση καταβολής των δόσεων της ρύθμισης.

• Οι δόσεις που αντιστοιχούν στο διάστημα από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης έως την έκδοση απόφασης, παρακρατούνται αθροιστικά από το ποσό της σύνταξης που καταβάλλεται αναδρομικά για το διάστημα αυτό.

• Οι επόμενες δόσεις, παρακρατούνται από το ποσό της σύνταξης κάθε επόμενου μήνα από αυτόν της έναρξης καταβολής της σύνταξης.

• Ειδικά κατά την περίοδο χορήγησης προσωρινής σύνταξης, από τη σύνταξη παρακρατούνται τα ποσά που αντιστοιχούν στο ελάχιστο ποσό δόσης.

Η διαφορά μεταξύ του ποσού της οφειλόμενης δόσης και του ήδη παρακρατηθέντος ελάχιστου ποσού δόσης, παρακρατείται αθροιστικά από το ποσό της οριστικής σύνταξης που καταβάλλεται αναδρομικά για το διάστημα αυτό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος