FOLLOW US: facebook twitter

Συνοδός ασθενούς επιτέθηκε σε γιατρό!

Ημερομηνία: 17-11-2022 | Συντάκτης:

Χθες στο Νοσοκομείο Πύργου

  • Καταδικάζουν το περιστατικό Διοίκηση ΓΝ Ηλείας και Σύλλογος Εργαζομένων

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Απρόκλητη επίθεση δέχτηκε χθες το πρωί, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πύργου, γιατρός από συνοδό ασθενούς. Όλα ξεκίνησαν όταν ο συνοδός ζήτησε τα αποτελέσματα των εξετάσεων συγγενικού του προσώπου, το οποίο είχε μεταφέρει το προηγούμενο βράδυ στα ΤΕΠ για πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Χωρίς ουσιαστικό λόγο, επιτέθηκε στην γιατρό του τμήματος, η οποία βρισκόταν ήδη ένα 24ωρο λόγω εφημερίας στο Νοσοκομείο, της φώναξε και την έσπρωξε με αποτέλεσμα- σύμφωνα με πληροφορίες- να πέσει κάτω.

Παραδίπλα ήταν και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου Σπύρος Πολίτης που κάλεσε αμέσως την Αστυνομία και τους σεκιούριτι, οι οποίοι και προχώρησαν στη σύλληψη του άνδρα.

«Ο συνοδός που ήρθε ζητώντας από την γιατρό που βρισκόταν ακόμα στα ΤΕΠ μετά από 24ωρη εφημερία, να του δώσει εξετάσεις συγγενούς του, ήταν εξαιρετικά επιθετικός. Ειδοποιήσαμε την Αστυνομία και το θέμα διευθετήθηκε. Ως Διοίκηση εξετάζουμε το περιστατικό και ενδέχεται να καταθέσουμε ως Νοσοκομείο μήνυση κατά του συγκεκριμένου ανθρώπου. Στόχος μας είναι να προστατεύουμε με κάθε τρόπο τα προσωπικό μας» τόνισε ο Διοικητής κ. Σπύρος Πολίτης καταδικάζοντας ταυτόχρονα το περιστατικό.

Ανακοίνωση όμως εξέδωσε και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου, με την οποία καταδικάζει- όπως αναφέρει- οποιαδήποτε επίθεση σε βάρος γιατρών και γενικότερα εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας από οιονδήποτε.«Ταυτόχρονα εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στην ιατρό για την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε από συνοδό ασθενούς. Γιατροί και προσωπικό καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες καθημερινά για την κάλυψη των τεράστιων κενών του συστήματος υγείας και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ξεσπά εις βάρος τους» καταλήγει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Γεωργίου στην ανακοίνωση του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος