FOLLOW US: facebook twitter

Συνέχεια αντιδράσεων για το ασφαλιστικό

Ημερομηνία: 20-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στάση εργασίας χθες στους Δήμους και της Ηλείας

Της Κικής Κολοβέρου – kkoloverou@yahoo.gr

«Λουκέτο» έβαλαν χθες, από τις 11.30 το πρωί έως και τη λήξη της πρωινής βάρδιας, οι εργαζόμενοι στους Δήμους και της Ηλείας που συμμετείχαν στην πανελλαδική στάση εργασίας που είχε κηρύξει η ΠΟΕ –ΟΤΑ, αντιδρώντας στην επικείμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως κ. Χρήστο Γαρύφαλλο, η συμμετοχή των δημοτικών υπαλλήλων κυμάνθηκε σε υψηλά ποσοστά. «Σκοπός της κινητοποίησης είναι αφενός η αντίδραση των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκηση στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης που επιχειρεί η συγκυβέρνηση μαζί με τους δανειστές και αφετέρου η απάντηση στην αδιαφορία και τον εμπαιγμό από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών σε μια σειρά σημαντικών προβλημάτων που επανειλημμένα έχει δεσμευθεί ότι θα επιλύσει. Ακόμα και διατάξεις που κατατέθηκαν στη βουλή, την τελευταία στιγμή αποσύρθηκαν. Φαίνεται λοιπόν πως τίποτα δεν υλοποιείται αν δεν συναινέσουν και οι «φίλοι» μας οι δανειστές. Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε άλλο την πολιτική του εμπαιγμού και της εξαπάτησης».

Αναφερόμενος στα βασικότερα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα που διεκδικούν τόνισε πως είναι η διατήρηση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος (αναρρωτικές άδειες, θεσμοθετημένες άδειες κ.λπ.), ο υπολογισμός στις συντάξιμες αποδοχές του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, η επαναφορά της διάταξης που αφορά στις μετατάξεις χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης, καθώς και η μη κατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια της κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ) εργαζόμενων κατηγορίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) που έχουν προσληφθεί ή μεταταχθεί με τυπικό προσόν την εμπειρία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος