FOLLOW US: facebook twitter

Συνεργασία Συλλόγου Ξενοδόχων με τμήμα ΔΟΕΠ & ΤΜ

Ημερομηνία: 15-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

tei-xenodoxoi

Αρχή με πρακτική άσκηση φοιτητών στις τουριστικές επιχειρήσεις του Δήμου

  • «Ενίσχυση του τμήματος και όχι απαξίωση» ζήτα από τους Βουλευτές ο πρόεδρο των Ξενοδόχων

Μια νέα συνεργασία αναπτύσσει το τμήμα Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων (ΔΟΕΠ & ΤΜ) του ΤΕΙ της πόλης με το Σύλλογο Ξενοδόχων του Δήμου Πύργου, η οποία μάλιστα, θα ξεκινήσει με την πρακτική άσκηση των πρώτων αποφοίτων στις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής, το επόμενο εαρινό εξάμηνο.

Η πρωτοβουλία, ανήκει στο Σύλλογο Ξενοδόχων, ο πρόεδρος του οποίου κ. Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος συνοδευόμενος από την κ. Ξανθή Σβούκα, συναντήθηκε χθες με την πρόεδρο του τμήματος ΔΟΕΠ&ΤΜ κ. Αναστασία Ζαφειροπούλου.

Στη διάρκεια της συνάντησης μάλιστα, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ξενοδόχων, χαρακτήρισαν απαράδεκτες τις δηλώσεις της αναπλ. Υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου περί επαναλειτουργίας του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πάτρας, τονίζοντας ότι δε θα επιτρέψουν την υποβάθμιση ή ακόμα και τη μεταφορά του τμήματος ΔΟΕΠ&ΤΜ από την πόλη.

«Συζητήσαμε θέματα γύρω από το τμήμα και πως μπορούμε να αναπτύξουμε μια αγαστή συνεργασία προκειμένου αυτό να μεγεθυνθεί και να αποδώσει καρπούς στην τοπική τουριστική κοινότητα» επισήμανε η κ. Ζαφειροπούλου προσθέτοντας ότι η περιοχή της Ηλείας και του Πύργου έχει όλα τα εχέγγυα για μια τέτοια τουριστική ανάπτυξη. «Διαθέτει και αρχαιολογικού και φυσικούς χώρους ενώ έχει και το Κατάκολο που είναι για την Πελοπόννησο τουλάχιστον, η ναυαρχίδα του τουρισμού της κρουαζιέρας. Όλα αυτά βέβαια, δεν αποδίδουν μέχρι σήμερα τους επιθυμητούς καρπούς στην περιοχή, ίσως γιατί δεν έχει υπάρξει η κατάλληλη πολιτική ή τα κατάλληλα άτομα που θα μπορέσουν να το οργανώσουν ώστε να έχουμε ουσιαστικά οικονομικά οφέλη για τον Πύργο και την ευρύτερη περιοχή της Ηλείας».

Η κ. Ζαφειροπούλου μάλιστα, ανέφερε ότι η πρώτη συνεργασία με το Σύλλογο Ξενοδόχων θα προκύψει στο περιθώριο της πρακτικής άσκησης των πρώτων αποφοίτων του τμήματος, το επόμενο εαρινό εξάμηνο των σπουδών τους. «Τότε δηλαδή, που θα έχουμε τους πρώτους επί πτυχίο, οι οποίοι θα κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε ξενοδοχεία και σε γενικότερες τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής».

«Ενίσχυση και όχι απαξίωση»

Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων, ενημερώθηκε όπως είπε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα, με κυριότερο την έλλειψη προσωπικού στην Γραμματεία και τόνισε πως θα προσπαθήσει στο πλαίσιο συνεργασίας με το δήμο Πύργου να δοθεί άμεσα λύση. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρχει καλύτερη οργάνωση και υποστήριξη στο τμήμα γιατί θεωρούμε ότι πολιτισμός και τουρισμός δεν είναι τα σκουπίδια που μας πνίγουν αλλά το έργο που επιτελεί αυτή η σχολή στην πόλη. Μάλιστα το γεγονός ότι οι φοιτητές θα μπορούν να κάνουν την πρακτική τους, στις τουριστικές επιχειρήσεις του δήμου Πύργου αποτελεί ένα πολύ θετικό βήμα για εμάς.

«Θα είμαστε κοντά στο τμήμα, την πρόεδρο και τους φοιτητές και σκοπός μας θα είναι η ενίσχυση του τμήματος και όχι η απαξίωση του».

Ο κ. Ζαχαρόπουλος όμως, δεν παρέλειψε να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για τις προθέσεις της αναπλ. Υπουργού Παιδείας, όπως αυτές εκφράστηκαν κατά την επίσκεψη της στην Πάτρα, που στην περίπτωση που υλοποιηθούν, θα προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα στο τμήμα του Πύργου. «Δυστυχώς έκπληκτοι διαβάσαμε τις δηλώσεις της κ. Αναγνωστοπούλου, που έρχονται πάλι βάσει του σχεδίου «Αθηνά» να φέρουν ανακατωσούρα. Αφού πρώτα μας κατήργησαν το τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ και μας έφεραν το τμήμα ΔΟΕΠ&ΤΜ, ξαφνικά τώρα πάλι, θέλουν από το 2018 να ανακατέψουν ξανά την τράπουλα. Θεωρούμε απαράδεκτο αυτό τον εμπαιγμό που είναι εις βάρος της τοπικής κοινωνίας και των φοιτητών οι οποίοι έρχονται δυο –τρία χρόνια στον Πύργο και δεν ξέρουν σε ποιο τμήμα τελικά θα σπουδάσουν και που θα το τελειώσουν. Αν θα το τελειώσουν στην Πάτρα ή τον Πύργο. Εμείς από τη θέση μας θα καλέσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς και κυρίως τους βουλευτές του Νομού του κυβερνώντος κόμματος να πάρουν μέτρα να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία και εδώ και τώρα να ενισχυθεί το τμήμα του Πύργου και τίποτα άλλο. Καμία άλλη σκέψη να μην περνά από το μυαλό κάποιων από την Πάτρα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος