FOLLOW US: facebook twitter

Συνεργασία Ν.Κοροβέση με τον πρόεδρο του Δ.Λ.Τ Πύργου Κ. Καραγιάννη

Ημερομηνία: 19-12-2022 | Συντάκτης:

Ν.Κοροβέσης: «Στόχος μας το 2023 η κρουαζιέρα στο λιμάνι Κατακόλου να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα του 2019»

Την συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου με στόχο να συνεχίσει το λιμάνι Κατακόλου να αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, επαναβεβαίωσαν στην συνάντηση που είχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης και ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Πύργου κ. Κώστας Καραγιάννης.

Ο απολογισμός της φετινής σεζόν όπως τονίστηκε στην συνάντηση των δύο ανδρών, ήταν απόλυτα θετικός, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού το λιμάνι Κατακόλου υποδέχθηκε χιλιάδες τουρίστες και περίπου 200 πολυτελή κρουαζιερόπλοια παραμένοντας στην κορυφή των προτιμήσεων μεγάλων εταιριών της κρουαζιέρας, καθώς οι αφίξεις άγγιξαν σχεδόν εκείνες του 2019 που ήταν η πιο χρυσοφόρα χρονιά των τελευταίων ετών, βρίσκοντας ξανά το βηματισμό του μετά την πανδημία.

Μάλιστα, το φθινόπωρο, τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2022, κορυφώθηκαν οι αφίξεις το λιμάνι Κατακόλου που ξεπέρασαν τις 70 και συνεχίστηκαν και τον μήνα Νοέμβριο. Στόχος είναι πλέον η δυναμική επανεκκίνηση του Λιμένα Κατακόλου να δημιουργήσει νέες προοπτικές για την κρουαζιέρα το 2023, καθώς όπως αναφέρθηκε οι υποδομές και οι υπηρεσίες του λιμανιού , που ενισχύονται διαρκώς το έχουν καταστήσει έναν ασφαλή και λειτουργικό πόλο έλξης τουριστών.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι παρά τις δυσμενείς συνέπειες της πανδημία σε όλο το φάσμα της κρουαζιέρας, το Κατάκολο εξακολουθεί να παραμένει στα κορυφαία πέντε λιμάνια της Ελλάδας σε ότι αφορά τις αφίξεις τουριστών, ξεπερνώντας μάλιστα κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, όπως η Σαντορίνη, τα Χανιά, καθώς και νησιά των Κυκλάδων.

«Είμαστε πεπεισμένοι πλέον και αισιόδοξοι- επισήμανε ο κ. Κοροβέσης- ότι η σημαντική ανάκαμψη της κρουαζιέρας από το 2023 και μετά, βλέποντας την κρουαζιέρα σε παγκόσμιο επίπεδο, επιστρέφει για το Κατάκολο στα προ πανδημίας επίπεδα του 2019, όπου αναμένουμε εκτός από τον αριθμό των αφίξεων να υπάρξει πληρότητα και στον αριθμό των επιβατών κρουαζιέρας που την φετινή σεζόν κινήθηκε περίπου στο 70%-80& της χωρητικότητας των πλοίων. Έτσι, σε λίγο καιρό θα κερδίσουμε το στοίχημα, υποδοχής ξανά στο Κατάκολο του αριθμού ρεκόρ του 1. εκ τουριστών, που είχε το λιμάνι μας πριν την πανδημία. Με τον κ. Καραγιάννη συζητήσαμε αυτές τις προοπτικές, όπως και την βελτίωση και ανάπτυξη των υποδομών που είναι απαραίτητες για την περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών στο λιμάνι για τους ελλιμενισμούς των κρουαζιερόπλοιων, έτσι ώστε με το άνοιγμα της κρουαζιέρας την άνοιξη του 2023, να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πληρούμε όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου , γιατί δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να μείνει ανεκμετάλλευτη τη δεδομένη στιγμή η προνομιακή θέση του λιμένα Κατακόλου στο χάρτη της Μεσογείου που ουσιαστικά αποτελεί και την πύλη του κορμού της εισόδου του τουριστικού ρεύματος προς την Αρχαία Ολυμπία. Ήδη η από την Περιφέρεια ολοκληρώθηκε το έργο αναβάθμισης του δρόμου Πύργου- Κατακόλου που βοηθά στην ασφαλή μετακίνηση των τουριστών με τα λεωφορεία προς την Αρχαία Ολυμπία, ενώ εργαζόμαστε εργάζεται εντατικά για να προχωρήσει το ενταγμένο έργο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Πύργου – Κατακόλου – Αρχαίας Ολυμπίας, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020. Υπάρχει ακόμα δρόμος μπροστά μας για τον ολοκληρωτικό εκσυγχρονισμό του λιμανιού του Κατακόλου, όμως είμαστε αισιόδοξοι.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος