FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη Τύπου Άρη Κουλούρη: «Δεν παραιτούμαι-Ο κ. Λυμπέρης δεν είχε την διάθεση να συζητήσει για τον τελικό Κυπέλλου»

Ημερομηνία: 25-05-2023 | Συντάκτης:

«Πιθανόν να είμαι ενεργός στα διοικητικά της ΕΠΣΗ και το 2025»-«Δέχτηκα ύβρεις από τον κ. Λυμπέρη, δεν υπήρχε περίπτωση να έρθουμε σε συνεννόηση»

Σ. Καραλάγας: ««Κλήρωση κάτω από το τραπέζι δεν έχω κάνει ποτέ»

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Συνέντευξη Τύπου για την σωστή ενημέρωση των παραγόντων, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Άρης Κουλούρης, παραχώρησε χθες, Τετάρτη, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας, στα γραφεία της Ένωσης, μαζί με τον κ. Σάκη Καραλάγα, υπό την παρουσία και των κ.κ. Γκιόκα, Κυριακόπουλου και Προκόπου. Ο κ. Κουλούρης έκανε μια σύντομη αποτίμηση της σεζόν και εν συνεχεία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον τελικό του Κυπέλλου Ηλείας που ματαιώθηκε, ρίχνοντας την ευθύνη στον Αστέρα, στην κλήρωση του Κυπέλλου, και στο αν προτίθεται να παραιτηθεί ή όχι, προ του τέλους της θητείας του! Μάλιστα, όχι μόνο δεν θα παραιτηθεί, αλλά δεν αποκλείεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία το 2025, όπως τόνισε!

Ο κ. Κουλούρης ανέφερε αρχικά, μεταξύ άλλων: «Όπως ξέρετε ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά η φετινή με πολλές ιδιαιτερότητες. Είχαμε την μετά Covid εποχή, με όλες τις δυσκολίες που κουβαλούσε το ποδόσφαιρο από τον Covid, είχαμε τα προβλήματα με τις αδειοδοτήσεις των γηπέδων και το Μητρώο της Γ.Γ.Α.. Για τις αδειοδοτήσεις κάναμε μια συγκέντρωση και ήταν καταλυτική η παρουσία της Περιφέρειας, της κας Σπηλιοπούλου Γιάννας με τον προϊστάμενό της κ. Μανιάτη και βρέθηκε μια λύση. Είχαμε καλέσει και τους δύο αντιδημάρχους του Δήμου Πύργου και της Αμαλιάδας. Άλλα προβλήματα ήταν η έλλειψη συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Προπονητών Ηλείας, μέχρι και καταγγελίες στην ΕΠΟ είχαμε για την υποχρεωτικότητα προπονητή στην Α1 και την Α2… Κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος είχαμε διακοπές και αναβολές με αιτίες εξωγενείς από την ΕΠΣΗ, με αποτέλεσμα να δυσκολευτούν οι ομάδες και η ίδια η ΕΠΣΗ και τα όργανά της, η Ε.Ε., η Ε.Δ. κ.λπ.. Ασφαλώς και ξέραμε ότι ήταν κουραστικό να γίνονται οι αγώνες Κυριακή-Τετάρτη, αλλά το πρόγραμμα δεν έβγαινε με τις τόσες πολλές διακοπές…».

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ηλείας είπε μεταξύ άλλων: «Με στεναχώρησε πολύ η ματαίωση του τελικού. Την Παρασκευή 12/5, 8 μέρες πριν την διενέργεια του τελικού, η κα Λουμιώτη ενημέρωσε και τις δυο ομάδες ότι θα παίξουν το Σάββατο 20/5. Ούτε η Βάρδα, ούτε ο Αστέρας έφεραν αρχικά αντίρρηση. Ο Αστέρας έστειλε έγγραφο την Δευτέρα 15/5, το οποίο είναι ανυπόγραφο, χωρίς σφραγίδα και υπογραφή Προέδρου και Γραμματέα, που έλεγε ότι εμείς δεν θα κατέβουμε να παίξουμε γιατί έχουμε προβλήματα να συγκροτήσουμε την 11άδα, διότι έχουμε ποδοσφαιριστές- αστυνομικούς. Την Τετάρτη 17/5 ήρθε στη σύσκεψη ο Αστέρας με φυσική παρουσία του προέδρου του, κ. Λυμπέρη, όπου μας είπε πως δεν θα κατέβουν. Στις 18/5 έγινε συμβούλιο του Αστέρα και ανακοινώθηκε ότι δεν κατεβαίνει. Η Ένωση έδειξε σεβασμό στο σωματείο και ζήτησε να στείλουν χαρτί επίσημο ότι δεν κατεβαίνουν, χαρτί με σφραγίδα και υπογραφή Προέδρου και Γραμματέα, πράγμα που μας εστάλη 6 ώρες περίπου πριν τον τελικό, το Σάββατο».

Σ. Καραλάγας

«Κλήρωση κάτω από το τραπέζι δεν έχω κάνει ποτέ»

Στη συνέχεια ο Σάκης Καραλάγας πήρε το λόγο και ανέφερε για τον τελικό και την κλήρωση του Κυπέλλου: «Θα ήθελα να μιλήσω κυρίως για την παρουσία του προέδρου του Αστέρα εδώ, η οποία με στενοχώρησε κι εμένα προσωπικά. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τον πρόεδρο του Αστέρα. Ήρθε λοιπόν εδώ ο κ. Λυμπέρης και προς έκπληξή μας ουσιαστικά μας εξύβρισε. Η πρώτη του κουβέντα ήταν «θα μου ζητήσετε συγγνώμη γιατί πριν 12 χρόνια δεν αλλάξατε το γήπεδο και με βάλατε ναι παίξω στη Σπιάντζα» και στη συνέχεια μας είπε «δεν κουβεντιάζω με σας διότι δεν σας σέβομαι, κι εγώ φοράω παντελόνια και δεν μιλάω κάτω από το τραπέζι». Στη συνέχεια εξύβρισε προσωπικά τον πρόεδρο. Είπε κι άλλα παράπονα για το ότι έπαιξε Σάββατο το ματς πρωταθλήματος με την Βάρδα και για την διαιτησία σε διάφορα ματς… Και ότι η ΕΠΣ κυνηγάει τον Αστέρα και όλη την αθλητική Αμαλιάδα και τον Κόροιβο. Καταρχάς εμείς ως Ε.Ε. ήμασταν αναγκασμένοι να βγάζουμε πρόγραμμα για 3 κατηγορίες, όπου υπάρχουν αιτήματα, ίδια γήπεδα και πολλά προβλήματα που παρουσιάζονται. Και κάτι άλλο, μας έλεγε να κάνουμε 2 ομίλους. Αν είναι δυνατόν να κάνουμε 2 ομίλους με 14 αγωνιστικές και το πρωτάθλημα να τελείωνε στα τέλη Ιανουαρίου… Έπαιξε όντως ο Αστέρας το παιχνίδι με την Βάρδα το Σάββατο. Ήταν η επόμενη μέρα η Κυριακή των Απόκρεων και όλη η Α1 έπαιξε Σάββατο. Άλλο ένα παιχνίδι έπαιξε Σάββατο δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, που πάλι όλες οι ομάδες έπαιξαν την ίδια μέρα. Αυτή ήταν η “αδικία” που έκανε η Ε.Ε. προς τον Αστέρα».

Για την κλήρωση του Κυπέλλου είπε: «Γνωρίζετε ότι 3 χρόνια τώρα η κλήρωση γίνεται μέχρι και τον τελικό. Έγινε η κλήρωση της Α΄ Φάσης στο ξενοδοχείο “Amalias” και στην κλήρωση της Β΄ Φάσης ήταν 5 σωματεία όλα κι όλα. Η κλήρωση έγινε μέχρι τον τελικό. Εσείς οι δημοσιογράφοι δεν παραβρεθήκατε και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ξεχάστηκε και δεν την ανάρτησε στο site της ΕΠΣΗ. Κλήρωση κάτω από το τραπέζι δεν έχω κάνει ποτέ εγώ, με γνωρίζετε πολλά χρόνια… Για την μη έλευση του Αστέρα στον τελικό ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος του και δεν χρωστάει τίποτα η ποδοσφαιρική Αμαλιάδα και οι ποδοσφαιριστές του που θέλουν να παίξουν ένα τέτοιο παιχνίδι, έναν τελικό, και θα έπρεπε να το σκεφτεί καλύτερα. Αν είχε αντίρρηση ο Αστέρας θα έπρεπε από την Παρασκευή που ειδοποιήθηκε από την υπάλληλο να πει στοπ, γιατί εμείς από το Σάββατο βγάζαμε προσκλήσεις».

Α. Κουλούρης

«Ο κ. Λυμπέρης δεν είχε την διάθεση να συζητήσει»

Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο κ. Κουλούρης και είπε μεταξύ άλλων: «δεν θα βάζαμε τον τελικότην Τετάρτη 24 Μαΐου, εφόσον η Βάρδα, που εκπροσωπεί όλη την Ηλεία με την συμμετοχή της στα μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική, είχε αγώνα την Κυριακή 28 Μαΐου. Ούτε την Δευτέρα 22 Μαΐου θα μπορούσε να γίνει, λόγω καιρού, διότι το πρόγραμμα βγαίνει και βάσει του καιρού. Είχε βροχές εκείνη τη μέρα και θα αναβαλλόταν το παιχνίδι αν γινόταν μια κακοκαιρία».

Στην ερώτησή μας «εφόσον ο Αστέρας είχε στείλει την Δευτέρα 15 Μαΐου έγγραφο πως δεν επιθυμεί την διεξαγωγή στις 20 Μαΐου, γιατί δεν καθίσατε όλοι μαζί την Τετάρτη στησύσκεψη να αποφασίσατε σε ποια άλλη ημερομηνία θα μπορούσε να γίνει ο τελικός», ο κ. Κουλούρης απάντησε: «δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αστέρας απειλεί πως δεν θα κατέβει. Στο ματς του πρωταθλήματος με την Βάρδα, που είχε οριστεί Σάββατο, μας είχε απειλήσει πως δεν θα κατέβει. Ο κ. Λυμπέρης την Τετάρτη στη σύσκεψη, δεν είχε την διάθεση να συζητήσει. Εμείς σε εκείνη την σύσκεψη δεχτήκαμε ύβρεις και είχαμε μια αντίδραση πολύ χαμηλών τόνων. Εγώ δέχτηκα και προσωπικές ύβρεις…Πίστευα πως ο κ. Λυμπέρης με την καλοσύνη και την ανοχή θα αλλάξει χαρακτήρα. Ο λύκος το τομάρι του δεν το αλλάζει. Εδώ ήρθε προκλητικά να μας πει ότι θα πάει την ομάδα στην Πάτρα, λες και ο Αστέρας είναι της οικογένειας Λυμπέρη…. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν, όχι μόνο στον κ. Λυμπέρη, να πει ότι δρω κάτω από το τραπέζι… Και το είδατε με την ομάδα του Πέλοπα που είναι η ομάδα από την οποία παίρνω πρόταση στις εκλογές, αν ευνοήθηκε καθόλου από την διαιτησία και μάλιστα είχε δικαιολογημένα παράπονα για την διαιτησία στο τελευταίο παιχνίδι. Δεν υπήρχε περίπτωση να έρθουμε σε συνεννόηση με τον κ. Λυμπέρη, δυστυχώς».

«Πιθανόν ενεργός στα διοικητικά της ΕΠΣΗ και το 2025»

Για το αν σκέφτεται να παραιτηθεί, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ απάντησε: «Εγώ αυτό που είπα στην Γ.Σ. είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, το 2025. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραιτηθώ και θα πάψω να είμαι ενεργός εγώ και το συμβούλιό μου πριν το 2025. Ασφαλώς και θα είμαστε ενεργοί, ασφαλώς θα κάνουμε την δουλειά μας με τον καλύτερο τρόπο, ο θεός να μας έχει καλά, και το 2025 θα δούμε… Απλώς ήθελα να δώσω ένα κίνητρο στους παράγοντες των ομάδων, ώστε να προβληματιστούν για το μέλλον, διότι τα σωματεία εκλέγουν την διοίκηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει αυτό που γράφουν κάποιοι… αγράμματοι ότι ο Κουλούρης τον Οκτώβριο παραιτείται. Αυτά είναι αστεία πράγματα».

Για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο να θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΠΣΗ, απάντησε: «είμαι ενεργός άνθρωπος και αν το 2025 ο θεός μας έχει καλά,  πιθανόν να είμαι ενεργός και στα διοικητικά της ΕΠΣΗ».

.*Στο φύλλο της «Πρωινής» την Παρασκευή, τι ειπώθηκε από τον κ. Κουλούρη, για το λόγο που δεν πήγε σε πρωτάθλημα της Α1 με 2 ομίλους, εφόσον αυτό ξεκίνησε τόσο αργά, για τις προκηρύξεις και την διαδικασία των πλέι-άουτ καθώς και την Πειθαρχική της ΕΠΣΗ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος