FOLLOW US: facebook twitter

Νώντας Κυριαζής: Δήλωσε «παρών» για την επόμενη μέρα στο Δήμο Πύργου

Ημερομηνία: 06-02-2023 | Συντάκτης:

Συνέντευξη Tύπου από τον παραιτηθέντα πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Νώντα Κυριαζή

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

«Παρών» δήλωσε χθες ο παραιτηθείς πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Νώντας Κυριαζής, λίγες μόλις ώρες πριν από την εκλογή του αντικαταστάτη του, δηλώνοντας πως θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις για τη λύση των χρόνιων και καθημερινών προβλημάτων της πόλης και των χωριών με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών.

Ο κ. Κυριαζής, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επισήμανε ότι τίμησε το αξίωμα που κατείχε ως «τίμιος Πυργιώτης και ως νομικός και ως άνθρωπος που αγαπάω παθολογικά τον τόπο μου», τονίζοντας ότι«τήρησα τη νομιμότητα, σεβάστηκα την αντίθετη άποψη αφού στόχος όλων μας είναι με κοινή προσπάθεια να οδηγήσουμε το Δήμο σε μια αναπτυξιακή πορεία, μια πορεία προς τα εμπρός, χωρίς οπισθοδρομήσεις, μικροψυχίες και προκαταλήψεις».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο ήσαν σύννομες και καμία δεν ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατόπιν προσφυγής και στο σημείο αυτό ενημέρωσε για την απόφαση της εποπτεύουσας αρχής που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 3-2-2023, με την οποία «απορρίπτεται η προσφυγή του Δημάρχου κατά της αποφάσεως του ΔΣ, επικυρώνοντας την ομόφωνηαπόφαση που ελήφθη στις 8-11-2022 περί μη εκχώρησης των δημοτικών τελών για δώδεκα χρόνια σε εργολάβο για αποπληρωμή της σύμβασης παροχής υπηρεσιών ενεργειακής αναβάθμισης. Γνωρίζετε προφανώς ότι πριν λίγες μέρες είχε εκδοθεί και η απόφαση του αρμόδιου ελεγκτικού Οργάνου που ακύρωσε τη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για το ίδιο θέμα».

«Η θητεία μου θα κριθεί από τους πολίτες»

«Η θητεία μου θα κριθεί από τους πολίτες» είπε, προσθέτοντας πως έκανε ό,τι μπορούσε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων του. «Βέβαια το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε πολλές αρμοδιότητες μέχρι τον Γενάρη του ’23 αφού με το Νόμο Θεοδωρικάκου του 2019 όλες οι ουσιαστικές αρμοδιότητες ασκούνταν για τα 3,5 αυτά χρόνια από την Οικονομική Επιτροπή. Οι συμβάσεις, οι αναθέσεις έργων, οι προσλήψεις, όλες οι αποφάσεις οι ουσιαστικές και οι καθοριστικές για το μέλλον ενός Δήμου. Τώρα θα έχει πιο πολλές αρμοδιότητες το ΔΣ. Εγώ όμως παραιτήθηκα και εύχομαι για τους λόγους που έχω αναλύσει και δηλώσει, στον νέο πρόεδρο καλή επιτυχία και ελπίζω ότι θα ανταποκριθεί στις ευθύνες του ρόλου του. Η επίλυση των θεμάτων του Δήμου απαιτεί συλλογικότητα συνέπεια, διαρκή και ανιδιοτελή προσπάθεια από όλους μας.Τελειώνοντας θέλω να δηλώσω ότι θα είμαι παρών για να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για τη λύση των χρόνων και καθημερινών προβλημάτων του Πύργου και των χωριών, με γνώμονα πάντα το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών».

Ευχαριστίες στο προσωπικό του Δήμου

Στην αρχή της συνέντευξης, ο κ. Κυριαζής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια τα τοπικά Μέσα και τους δημοσιογράφους για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι είχαν «καθοριστική συμβολή στην ενημέρωση των πολιτών και στην ικανοποίηση της επιταγής του νόμου, ότι οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων έχουν δημόσιο χαρακτήρα», ενώ στάθηκε κυρίως στο προσωπικό όλων των υπηρεσιών του Δήμου και εξήρε την συμβολή των δύο μόνιμων υπαλλήλων της γραμματείας του ΔΣ Παναγιώτα Λιβέρη και Γεωργία Πλατανίτη.

«Η εμπειρία τους ήταν πολύτιμη για μένα και η εργατικότητα, καθώς και η ακεραιότητα του χαρακτήρα τους δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Οι υπάλληλοι είναι συνεργάτες των αιρετών και αναγκαίο γρανάζι για να λειτουργήσει σωστά η μηχανή του Δήμου, δεν είναι δυνατόν να τους τοποθετούμε απέναντι. Οι αιρετοί είμαστε προσωρινοί ενώ οι υπάλληλοι είναι μόνιμοι».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος

ΑΓΓΕΛΙΑ