FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη Τύπου 43ου Ολυμπιακού Ράλλυ: «Σπουδαία διοργάνωση, με πολλαπλά οφέλη για την Ηλεία»

Ημερομηνία: 27-04-2023 | Συντάκτης:

Το 43ο Ολυμπιακό Ράλλυ, ο εναρκτήριος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στην Ηλεία, είναι στο επίκεντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Σήμερα το μεσημέρι οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Λέσχης του Πύργου. Εκεί, μίλησαν για την σπουδαία διοργάνωση ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Πύργου και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Αργυρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Δημοτικής Αστυνομίας, Μαρίνης Αχτύπης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Γιάννης Αργυρόπουλος και φυσικά ο Πρόεδρος της Α.Ο.Λ.Α.Π., Μιχάλης Αποστολόπουλος.

Παραθέτουμε ένα μέρος από τις δηλώσεις των διοργανωτών:

Δημήτρης Νικολακόπουλος: «Ως Περιφέρεια Δ. Ελλάδας υποδεχόμαστε το 43ο Ολυμπιακό Ράλλυ, που είναι μέρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, με ιδιαίτερη χαρά, και δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από μια τέτοια σπουδαία διοργάνωση. Να συγχαρούμε την Α.Ο.Λ.Α.Π. και το Δ.Σ. της, η οποία τόσα χρόνια η προσπάθειά της στέφεται με επιτυχία και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στα πληρώματα. Η Περιφέρεια Δ. Ελλάδας στηρίζει τον αθλητισμό και τον αθλητικό τουρισμό και θα είμαστε πάντα αρωγοί και συμπαραστάτες της Α.Ο.Λ.Α.Π..

Γιάννης Αργυρόπουλος (Αναπλ. Δήμαρχος Πύργου): «Για μια ακόμη χρονιά αυτή η διοργάνωση μας κάνει υπερήφανους. Και μόνο το γεγονός ότι το 43ο Ολυμπιακό Ράλλυ ανοίγει την αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, δείχνει πόσο σημαντική είναι η διοργάνωση. Η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της περιοχής μας είναι στην ατζέντα τόσο του Δήμου Πύργου όσο και της Π.Ε.Δ., γι’ αυτό και κάθε χρονιά είμαστε δίπλα στην Α.Ο.Λ.Α.Π.».

Μαρίνης Αχτύπης: «Το Ολυμπιακό Ράλλυ έχει γίνει θεσμός, εμείς ως Δημοτική Αστυνομία και Πολιτική Προστασία στηρίζουμε την διοργάνωση και στεκόμαστε αρωγοί σε αυτό που έχει δημιουργήσει τόσα χρόνια ο Μιχάλης Αποστολόπουλος. Καλή επιτυχία και ό,τι καλύτερο…».

Γιάννης Αργυρόπουλος (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού): «Ως αθλητικό κομμάτι του Δήμου Πύργου χαιρετίζουμε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Είναι μεγάλη μας τιμή να φιλοξενούμε ένα μεγάλο πανελλήνιο αθλητικό γεγονός που αναδεικνύει την πόλη μας. Είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες της Α.Ο.Λ.Α.Π. και του προέδρου της, Μιχάλη Αποστολόπουλου. Ευχόμαστε καλό αγώνα στα πληρώματα».

Μ. Αποστολόπουλος: «Καταρχάς εκ μέρους του Δ.Σ. της Α.Ο.Λ.Α.Π. θέλω να ευχαριστήσω τους συνδιοργανωτές μας, την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας, που είναι πολλά χρόνια μαζί μας και τους κ.κ. Φαρμάκη και Νικολακόπουλο, την Π.Ε.Δ. Δ. Ελλάδας και τους κ.κ. Γ. Αργυρόπουλο και Π. Γιαννακόπουλο, τον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας και τον οικοδεσπότη Δήμο, τον Δήμο Πύργου, που είναι δίπλα μας σε ό,τι ζητήσουμε και ό,τι κάνουμε. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 110 χορηγούς της λέσχης, που χωρίς αυτούς δεν γίνονται αγώνες…

Το πρωτόκολλο ασφαλείας το έχουμε διπλασιάσει. Θα υπάρχουν στις ειδικές 107 κριτές, 3 ασθενοφόρα και 2 διασωστικά, 4 πυροσβεστικά οχήματα και 4 γιατροί και 20 άνθρωποι της διοργάνωσης με μηχανές που θα είναι διάσπαρτοι, σε περίπτωση που συμβεί κάτι να έχουμε ταχεία επέμβαση. Ό,τι ήταν να γίνει από την πλευρά μας έχει γίνει στο οργανωτικό κομμάτι. Αλλά μεγάλο κομμάτι στο οργανωτικό εξαρτάται από τους χιλιάδες θεατές. Αν δεν ακούν τους κριτές, δεν θα έχουμε ασφαλές αποτέλεσμα. Το άθλημα, το έχουμε πει χιλιάδες φορές, είναι επικίνδυνο. Να κάθονται στα σωστά σημεία και να μην έχουν μπροστά τους τα παιδιά τους. Καλούμε τους θεατές να απολαύσουν τον αγώνα, και την πανηγυρική εκκίνηση το Σάββατο. Εύχομαι να έχουμε έναν καλό και ασφαλή αγώνα».

Κώστας Πλιάγκος

*Όλο το ρεπορτάζ και οι δηλώσεις των διοργανωτών, στο φύλλο της Πρωινής την Παρασκευή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος