FOLLOW US: facebook twitter

Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης- Κατηγορίες για «βιασμούς κατά συρροή»

Ημερομηνία: 20-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατ’ εξακολούθηση σύμφωνα με πληροφορίες

Ο Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη πριν από λίγο.

Σε βάρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και πλέον είναι υπό κράτηση, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Οι εισαγγελικές αρχές απήγγειλαν σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατά συρροή, βασισμένες στην καταγγελία του 25χρονου, ο οποίος κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε ηλικία 14 ετών, αλλά και σε μία ακόμη καταγγελία η οποία έγινε στην εισαγγελία χωρίς να έρθει στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.

Μία ακόμη κατάθεση, που δόθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, φέρεται ότι επιβεβαιώνει πολλά από τα σημεία που περιλαμβάνονται στη μήνυση του 25χρονου, για βιασμό όταν ήταν 14 ετών, δηλαδή το 2010. Πρόκειται για κακουργηματική πράξη η οποία δεν έχει παραγραφεί.

Ο μάρτυρας που επικαλείται στη μήνυση ο 25χρονος ανέφερε- σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ότι βρέθηκε στο σπίτι του σκηνοθέτη μαζί με τον μηνυτή κι άλλους συνομήλικούς του. Είπε ότι ο σκηνοθέτης τους πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες κι έπειτα τους πρότεινε να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ερωτικές πράξεις.

Σε ό,τι αφορά τον βιασμό που καταγγέλλει ο 25χρονος, ο μάρτυρας φέρεται να είπε πως είναι σίγουρος ότι λέει την αλήθεια, κρίνοντας από τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη.

Νωρίτερα, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Δημήτρης Λιγνάδης προσήλθε στη ΓΑΔΑ συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και αποχώρησε λίγη ώρα αργότερα, καθώς ενημερώθηκε ότι εκείνη τη στιγμή δεν εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

«Η Δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο» 

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε το αρμόδιο υπουργείο, αναφέροντας ότι ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης.

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

Πηγή: lifo.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος