FOLLOW US: facebook twitter

Συνεδρίαση Σ.Τ.Ο. Δήμου Πύργου για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου

Ημερομηνία: 25-04-2023 | Συντάκτης:
  • Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Στην Πολιτική Προστασία έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη»

Με κύριο θέμα τον συντονισμό των δράσεων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και προέδρων τοπικών κοινοτήτων.

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε σε όλες τις προληπτικές δράσεις, σημειώνοντας ότι ο Δήμος, λειτουργεί στο πλαίσιο του εφικτού μέσα από τις αντικειμενικές συνθήκες όπως αυτές διαμορφώνονται από τις χρηματοδοτήσεις της πολιτείας, των μέσων και του προσωπικού που διαθέτει, θέτοντας πάντα προτεραιότητες. «Στην Πολιτική Προστασία έχουμε σηκώσει ψηλά τον πήχη. Εκτός από τις όποιες χρηματοδοτήσεις δίνει το Υπουργείο, βάζουμε και δικά μας χρήματα από τον προϋπολογισμό για επιπλέον έργα. Ιεραρχούμε σωστά τα προβλήματα και αξιοποιούμε τα χρήματα που διαθέτουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο Δήμος μας, ως Πολιτική Προστασία έχει συνολικά αναβαθμίσει τη συνδρομή του, αυξάνοντας τα κονδύλια, τα μέσα και το προσωπικό και βελτιώνοντας μέγιστα τον βαθμό συνεργασίας με τις υπηρεσίες στο πλαίσιο της πρόληψης και της πυρόσβεσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

  – Ο κ. Αντωνακόπουλος, ενημέρωσε τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για τη μίσθωση τεσσάρων μηχανημάτων που θα συμβάλλουν στον καθαρισμό από την βλάστηση όπου απαιτείται, ζητώντας από τους προέδρους να επιβλέπουν τις εργασίες και να μεριμνούν για το καλύτερο αποτέλεσμα. Επιπλέον ενημέρωσε για το νέο θεσμικό πλαίσιο που αφορά στα ακαθάριστα ιδιωτικά οικόπεδα.

Εστίασε και στην ανάγκη της απαραίτητης – σε τέτοιες συγκυρίες – επαγρύπνησης, με σκοπό την αποφυγή κινδύνων, επισημαίνοντας πως η έννοια της Πολιτικής Προστασίας έχει σε μεγάλο βαθμό και τη διάσταση της πρόληψης κι όχι μόνο την επέμβαση μετά από συμβάντα. «Εμείς καλούμαστε να κάνουμε κάθε εφικτή προσπάθεια ώστε και πάλι να ανταπεξέλθουμε επιτυχημένα στη διαχείριση έκτακτων γεγονότων, στο πλαίσιο πάντοτε των όποιων αρμοδιοτήτων μας», ανέφερε.

–  Επιπλέον ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με όλες τις Υπηρεσίες (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό, Δασαρχείο) εκφράζοντας την ευχή – όπως και όλοι – για μια όσο το δυνατόν ήσυχη και ασφαλή αντιπυρική περίοδο στη δυστυχώς πολύ ταλαιπωρημένη από τέτοια θέματα περιοχή μας.

*  Στη συνεδρίαση, που συμμετείχαν τα μέλη του Οργάνου (δημοτικών αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, όπως της Πολιτικής Προστασίας, Τεχνικών Υπηρεσιών, Τμήματος Καθαριότητας, Γραφείου Κίνησης, καθώς επίσης των εκπροσώπων λοιπών αρμοδίων υπηρεσιακών και πολιτειακών φορέων όπως, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Δασαρχείου, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ, κ.α.), τονίστηκε από όλους πως έχουν γίνει άλματα στο κομμάτι της συνεργασίας. Κι επισημάνθηκε η ανάγκη διατήρησης του αυτού του ήδη υπάρχοντα άμεσου συντονισμού, της άψογης συνεργασίας και της άμεσης επικοινωνίας των θεσμικών οργάνων μεταξύ τους, για την πληρέστερη κι αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν αλλά και που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος