FOLLOW US: facebook twitter

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Αρχ. Ολυμπίας

Ημερομηνία: 28-04-2023 | Συντάκτης:

Στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου αποσκοπούσε η χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Αρχαίας Ολυμπίας.

Το όργανο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Δημάρχου και αρμόδιου Αντιδημάρχου για την Πολιτική Προστασία κ. Βασίλη Αρβανίτη, με τη συμμετοχή του Διοικητή Π.Υ.Ν. Ηλείας κ. Βασίλη Σολδάτου, του Διοικητή της Π.Υ. Πύργου κ. Γιώργου Κωνσταντακόπουλου, του Προϊσταμένου του Π.Κ. Ολυμπίας κ. Ηλία Δουζένη, του διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας, κ. Κώστα Μπαλκάμου, της καςΑικατερίνηςΓουρέληεκ μέρους του Δασάρχη Πύργου, του προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Γιώργου Καρανικολού ενώ συμμετείχανκαι αρκετοί Πρόεδροι Κοινοτήτων.

Ο κ. Αρβανίτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι Πρόεδροι πρέπει να γνωστοποιήσουν εγγράφως τις προτάσεις τους για στοχευμένες παρεμβάσεις πολιτικής προστασίας, επισημαίνοντας τις μεγάλες ευθύνες των αιρετών στο ζήτημα αυτό. Έμφαση έδωσε και στην ανάγκη καθαρισμού των οικοπέδων, θέμα στο οποίο θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα φέτος. Πρόσθεσε ότι θα προσληφθεί έκτακτο προσωπικό για τις ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου και υπογράμμισε ότι οι εθελοντές της ομάδας ΔΙΑΣ θα προσφέρουν και φέτος τις υπηρεσίες τους.

Ο κ. Σολδάτος επεσήμανε την ανάγκη για εγρήγορση και ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων έτσι ώστε η νέα αντιπυρική να εξελιχθεί χωρίς σοβαρά προβλήματα από πλευράς πυρκαγιών. Τόνισε ακόμη ότι υπάρχει ομάδα droneγια από αέρος επιτήρηση και ζήτησε συνεργασία των προέδρων ιδίως σε πιθανά ζητήματα απομάκρυνσης πολιτών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος