FOLLOW US: facebook twitter

Συνεχίζονται τα έργα στην είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 29-12-2022 | Συντάκτης:

-Γεωργιόπουλος: Προσπάθεια να είναι έτοιμη η ανάπλαση έως το καλοκαίρι

Την αισιοδοξία του για την εξέλιξη των έργων διαμόρφωσης της εισόδου Αρχαίας Ολυμπίας εξέφρασε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, με αφορμή την επανεκκίνηση των εργασιών, οι οποίες είχαν σταματήσει κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Γεωργιόπουλος επισκέφθηκε το εργοτάξιο, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτη Φλέσσα και ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας για την πορεία του έργου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε:

«Πρόκειται για ένα έργο ενταγμένο στην Ο.Χ.Ε. Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία, το οποίο σχεδιάστηκε, μελετήθηκε και εντάχθηκε χάρη στην άριστη συνεργασία μου ως Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Η πορεία του έργου εξελίσσεται ομαλά και γίνεται προσπάθεια, μέχρι την αιχμή της τουριστικής σεζόν, στις αρχές του καλοκαιριού, η ανάπλαση να έχει ολοκληρωθεί και να είναι λειτουργική. Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με την ανάπλαση της πλατείας της Εκκλησίας και των εκατέρωθεν πεζοδρομίων, το οποίο βρίσκεται υπό δημοπράτηση, θα επιτρέπει στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Αρχαίας Ολυμπίας έναν ασφαλή περίπατο στις παρυφές της πόλης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην αισθητική αναβάθμιση του οικιστικού ιστού, με τη διακριτικότητα και τη λιτότητα που αρμόζει σ’ αυτή την πόλη».

Από την πλευρά του ο κ. Φλέσσας δήλωσε: «Τεχνικά γίνεται ένα πολύ καλό έργο που θα διευκολύνει την κίνηση των πεζών και θα βελτιώσει την πρώτη εικόνα που αποκτούν οι επισκέπτες μπαίνοντας στην πόλη. Όπως γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, οι εργασίες μέσα στην πόλη διακόπτονται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και συνεχίζονται μετά. Αυτό σημαίνει ότι ο πραγματικός χρόνος εκτέλεσης των έργων επιμηκύνεται και ζητάμε την κατανόηση των δημοτών μας σ’ αυτό».

Το έργο αυτό, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, προβλέπει:

– Αντικατάσταση δαπέδων και κρασπέδων πεζοδρομίων και διόρθωση σημείων κόμβων.

– Τοποθέτηση οδεύσεων τυφλών και κατασκευή ραμπών διάβασης ΑΜΕΑ.

– Διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στην ανατολική πλευρά της οδού (ρεύμα προς Πύργο) κατά 30 εκ. προκειμένου να δημιουργηθεί μεγαλύτερη επιφάνεια κίνησης πεζών, χωρίς παρεμβάσεις στο πλάτος της οδού, στα όρια της υφιστάμενης απαλλοτρίωσης.

– Αντικατάσταση των υπαρχόντων φωτιστικών σωμάτων σε όλο το μήκος της περιοχής επέμβασης, τοποθετώντας έναν ενιαίο τύπο φωτιστικού. Αντίστοιχα, γίνεται και αποκατάσταση των ηλεκτρολογικών δικτύων, στην ίδια χάραξη, στα σημεία που αυτά παρουσιάζουν φθορές.

– Ασφαλτόστρωση εκ νέου στο τμήμα της οδού που περιλαμβάνεται στην περιοχή μελέτης, καθώς λόγω της διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου, θα προκύψει νέα χάραξη του άξονά της, με διατήρηση ενιαίου πλάτους οδού 7,20μ.

– Αντικατάσταση φρεατίων με νέα, υψηλής αντοχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος