Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από το περασμένο καλοκαίρι οι εκτεταμένες παρεμβάσεις του Δήμου Ήλιδας για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση του εσωτερικού οδικού δικτύου στις κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Πηνείας.
Με νέες ασφαλτοστρωμένες οδούς και στοχευμένες επουλώσεις φθορών (λάκκων) σε κατεστραμμένα τμήματα, η εικόνα στα χωριά έχει ήδη αλλάξει αισθητά. Μετά από σειρά ετών απουσίας ουσιαστικών έργων συντήρησης, ο Δήμος Ήλιδας προχωρά με γοργούς ρυθμούς σε έργα που ενισχύουν την οδική ασφάλεια, διευκολύνουν την καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων και διασφαλίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των αγροτοκτηνοτρόφων στις περιουσίες και τις παραγωγικές μονάδες τους.

Ειδικότερα, οι νέες παρεμβάσεις στην Δ.Ε. Πηνείας έχουν ως εξής:
- Στην Τ.Κ. Βουλιαγμένης με βελτίωση και αποκατάσταση του κεντρικού δρόμου.
- Στην Τ.Κ. Αγνάντων, με αποκατάσταση του οδοστρώματος σε πολλαπλά σημεία του κεντρικού δρόμου.
- Στην Τ.Κ. Ανθώνα με επούλωση φθορών και λάκκων, σε καίρια σημεία που παρέμεναν παραμελημένα για χρόνια.
- Στην Τ.Κ. Λαγανά, με στοχευμένες επουλώσεις λάκκων εντός του οικισμού.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, καλύπτοντας μετά το τέλος του προγράμματος βελτίωσης της εσωτερικής οδοποιίας της Πηνείας, το σύνολο των χωριών και των οικισμών.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Πηνείας κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος: «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε στενή συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων και τους συμπολίτες μας, ώστε να δώσουμε συγκεκριμένες λύσεις. Ο Δήμαρχος Ήλιδας έχει δώσει σαφή εντολή να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα του Δήμου, για την αναβάθμιση της εσωτερικής οδοποιίας. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας, όμως τα πρώτα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά και στη επόμενη φάση θα προχωρήσουμε σε ακόμα ευρύτερες παρεμβάσεις».

Από την πλευρά του. ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, επεσήμανε ότι: «Με σχέδιο και συνέπεια, επιστρέφουμε την ασφάλεια και την καθημερινή φροντίδα σε κάθε χωριό και οικισμό της Πηνείας, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι για εμάς δεν υπάρχουν δημότες δύο ταχυτήτων».

Δελτίο Τύπου