FOLLOW US: facebook twitter

Συνεχίστηκε η περιοδεία

Ημερομηνία: 24-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Γεμάτη» ήταν και η δεύτερη μέρα της περιοδείας του Χρήστου Σπίρτζη στην Ηλεία. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενος από τον Διονύση Καλαματιανό, τον Παν. Φλεβοτόμο και τοπικά στελέχη του κόμματος, ξεκίνησε την περιοδεία του από τα πυρόπληκτα χωριά της Καυκανιάς και του Πελοπίου, όπου συζήτησαν για την καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων και των ενισχύσεων, καθώς και για την απουσία σχεδίου αποκατάστασης και ανασυγκρότησης των καμένων περιοχών.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, όπου συναντήθηκαν με στελέχη της Υπηρεσίας και ενημερώθηκαν για τον σχεδιασμό της νέας αντιπυρικής περιόδου και συζήτησαν για τα προβλήματα και τις ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και τεχνικά μέσα.

Ακολούθησε η αγορά της Αμαλιάδας και η συζήτηση με εμπόρους, με κύριο θέμα την απογοητευτική εικόνα, καθώς η ακρίβεια σε ηλεκτρικό ρεύμα, εμπορεύματα και πρώτες ύλες, τα συσσωρευμένα χρέη σε συνδυασμό με την μειωμένη αγοραστική κίνηση, συνθλίβουν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τους ανθρώπους της, που βρίσκονται σε απόγνωση. «Τα λουκέτα έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους. Η αδιαφορία της κυβέρνησης, κυνική και προκλητική», τόνισαν.

Τελευταίος σταθμός ο ΤΟΕΒ Γαστούνης για το οποίο τόνισαν ότι «ακόμα ένα εγκεκριμένο και χρηματοδοτούμενο έργο πνοής για τον αγροτικό κόσμο βρίσκεται στον αέρα και κινδυνεύει να μην υλοποιηθεί. Η υπογειόποιηση του αρδευτικού δικτύου της περιοχής, αν και είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα δεν έχει προχωρήσει και η αγωνία των καλλιεργητών μεγαλώνει».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος