FOLLOW US: facebook twitter

Συναυλία με τους Banda Morena στην τελετή έναρξης το Σάββατο στην Αρχαία Ήλιδα

Ημερομηνία: 13-05-2022 | Συντάκτης:

Το πρόγραμμα των παράλληλων δρόμων και εκδηλώσεων του Δρόμου Εκεχειρίας 2022

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου



Με τον Δρόμο του Ιφίτου των 2 χιλιομέτρων για παιδιά και εφήβους και την τελετή έναρξης στην Αρχαία Ήλιδας, ξεκινά η διοργάνωση του» Δρόμου Εκεχειρίας 2022- Ηλιδα-Ολυμπία» που διοργανώνει για 7η χρονιά η Συμπολιτεία Ολυμπίας με την στήριξη δήμων Ήλιδας και Ολυμπίας και φορέων και συλλόγων, την Κυριακή το πρωί. Οι δρομείς θα μεταφέρουν το μήνυμα της Εκεχειρίας, της παύσης των εχθροπραξιών και της ειρήνης, διανύοντας την διαδρομή που χωρίζει τις δύο Ιερές πόλεις των Ολυμπιακών Αγώνων, της Αρχαίας Ήλιδας και της Αρχαίας Ολυμπία.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 7 το απόγευμα, δίπλα από το ξύλινο θέατρο της Ήλιδας, στην είσοδο του παλιού Μουσείου (στις 7.00 μ.μ.). Θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις, συναυλία από τους “Banda Morena”, φιλέματα από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας και τοπικούς συλλόγους κ.α. Η υποδοχή των παιδιών που θα συμμετέχουν στον Δρόμο του Ιφίτου με αφετηρία την πλατεία Ήλιδας στις 6.30 το απόγευμα, θα γίνει στις 18.45, στην είσοδο του Παλαιού Μουσείο και σε λίγη ώρα θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις. Στον αγώνα συμμετέχουν παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού (Ε΄και Στ΄) και του γυμνασίου σε μία προσπάθεια να συνδεθεί το σύγχρονο (που το εκφράζει το χωριό της Ήλιδας και τα παιδιά ) με το αρχαίο που είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Ήλιδας. Ο δρόμος είναι αφιερωμένος στον πρωτεργάτη της Εκεχειρίας, βασιλιά της Αρχαίας Ήλιδας Ίφιτο.

Αρχικά, οι μαθητές του δρόμου των 2χλμ θα βραβευθούν με αναμνηστικά μετάλλια του δίσκου της Εκεχειρίας, αναμνηστικά t-shirt, έπαινο κ.α. Θα ακολουθήσει σε γιορτινό κλίμα, η συναυλία από το γνωστό συγκρότημα “Banda Morena”, που θα τραγουδήσουν γνωστά και αγαπημένα κομμάτια. Οι δρομείς του “Δρόμου Εκεχειρίας 2022” που θα λάβουν μέρος την επόμενη μέρα στον αγώνα θα μπορούν να προμηθευτούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το πακέτο συμμετοχής τους.

Η εκκίνηση για τον Δρόμο Εκεχειρίας των 50 χιλιομέτρων στον οποίο συνήθως συμμετέχουν δρομείς μεγάλων αποστάσεων και μαραθωνοδρόμοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα γίνει στις 5.45, το πρωί της Κυριακής με προορισμό την Αρχαία Ολυμπία. Οι δρομείς θα περάσουν από πολλά χωριά της ημιορεινής Ηλείας, όπου θα τους υποδέχεται κόσμος με φιλέματα, νερά και χυμούς ενώ η διοργάνωση υποστηρίζεται και από πολλούς εθελοντές. Παράλληλα, στις 11 το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί και ο Δρόμος του Κλεισθένη των 5 χιλιομέτρων από την Αρχαία Πίσα προς την Ολυμπία.

Στις 4 περίπου το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν οι βραβεύσεις και η απονομή των μεταλλίων στους νικητές και συμμετέχοντες, στην Αρχαία Ολυμπία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος