FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση του ΥπΑΑΤ, Γ. Γεωργαντά με τον πρεσβευτή της Γερμανίας

Ημερομηνία: 01-06-2022 | Συντάκτης:

Συνάντηση με τον πρεσβευτή της Γερμανίας στη χώρα μας, κ. Έρνστ Ράιχελ είχε ο ΥπΑΑΤ, κ. Γιώργος Γεωργαντάς για θέματα διμερούς συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για τα οικολογικά σχήματα και τις βιολογικές καλλιέργειες, καθώς επίσης και για τις μεγάλες δυνατότητες εξαγωγών στη Γερμανία και ενίσχυσης του εμπορικού αγροτικού ισοζυγίου.

Συζητήθηκε επίσης, η κρίση στον αγροδιατροφικό κλάδο  λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και η αύξηση των τιμών αγροτικών εφοδίων, του κόστους παραγωγής και τα ζητήματα επισιτιστικής επάρκειας.

Επιπλέον, υπήρξε αμοιβαία ενημέρωση για τα μέτρα που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο, αντίστοιχα από τις δύο  χώρες για την υποστήριξη των αγροτών, λόγω της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης.

Επίσης, συζητήθηκαν οι προοπτικές ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εκπαιδευτικής συνεργασίας στον αγροδιατροφικό κλάδο με την αξιοποίηση των ερευνητικών και εκπαιδευτικών φορέων και, εν προκειμένω, από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Ως όχημα θα χρησιμοποιηθεί και η εκπόνηση μελέτης από τη Γερμανική πλευρά, η οποία θα επικαιροποιηθεί κατάλληλα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος