FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση του δημάρχου Πύργου με τον υφυπ. Υποδομών, Μ. Παπαδόπουλο για ιστορικά κτίρια ΟΣΕ

Ημερομηνία: 22-01-2022 | Συντάκτης:

Την ένταξη των ιστορικών κτιρίων του ΟΣΕ στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, συζήτησε εκτενώς – μεταξύ άλλων θεμάτων -ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στη συνάντησή του με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού και σ’ αυτή συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος καθώς και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος.

Θέματα όπως, η δημιουργία υδατοδρομίου στο Κατάκολο, οι υποδομές του ΟΣΕ και η προοπτική των έργων στο ΕΣΠΑ, αλλά κυρίως η ανάδειξη των σιδηροδρομικών σταθμών που απειλούνται από την εγκατάλειψη και τη φθορά του χρόνου, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν στη συζήτηση.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό και εγκάρδιο κλίμα, με τον υπουργό να εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των σταθμών του ΟΣΕ.

«Εξετάστηκε, με πολύ θετικές προοπτικές, η συμφωνία του δήμου Πύργου και του υπουργείου ώστε μέσω της οποίας οι σταθμοί του ΟΣΕ να προστατευτούν και να ενταχθούν στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου» δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος Πύργου.

«Με πρώτο και κυριότερο, τον σταθμό του Πύργου που το κτίριο είναι έργο του Τσίλλερ. Ο υφυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά σ’ αυτή την προοπτική και θα συνεχιστεί η επικοινωνία, όπου εντός των επομένων ημερών θα καταθέσουμε συγκεκριμένη και πλήρη πρόταση».

Το τρένο θα αργήσει να …σφυρίξει!

Συζητήθηκαν επίσης θέματα για τις υποδομές και την προοπτική των έργων στο ΕΣΠΑ ’21-’27, με το δήμαρχο να δηλώνει πως:
“Τρένο στον Πύργο δυστυχώς αποκλείεται να σφυρίξει πριν περάσουν τουλάχιστον 5 χρόνια, γιατί τα έργα δεν θα είναι έτοιμα σ’ αυτό το διάστημα. “.

“Για το υδατοδρόμιο στο Κατάκολο είμαστε πολύ κοντά. Εμείς είμαστε έτοιμοι, έχουμε από τα «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έτοιμη την έγκριση, τη μελέτη. Αλλά στο θέμα με το υδατοδρόμιο μεγαλύτερη σημασία και αξία έχει η βιωσιμότητά του, από την κατασκευή του”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος