FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση του Α. Νικολακόπουλου με την Μ. Γκάγκα: Ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης ιατρικού προσωπικού

Ημερομηνία: 14-04-2022 | Συντάκτης:

Την περαιτέρω ενίσχυση των Νοσηλευτικών μας Μονάδων και γενικότερα των Δομών Υγείας στην Ηλεία, ζήτησε ο βουλευτής του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος επισκεπτόμενος την Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Η συνάντησή τους έγινε στο πλαίσιο της πρότασης που ήδη διαμορφώνεται από πλευράς Υπουργείου, για τις βελτιώσεις και την αποτελεσματική παροχή υγειονομικής περίθαλψης στην Ηλεία και αποτελεί συνέχεια της παρουσίας της κας Γκάγκα στην περιοχή μας προσφάτως, για να διαπιστώσει από κοντά και να ενημερωθεί για προβλήματα και δυσλειτουργίες των Νοσηλευτικών δομών.

Όπως είπε η κυβερνητική παράγοντας στον Ηλείο βουλευτή, η διαδικασία προχωρά και θα υπάρξουν το επόμενο χρονικό διάστημα παρεμβάσεις επί συγκεκριμένων ζητημάτων ωστόσο, συζητήθηκε για μία ακόμη φορά το θέμα της έλλειψης γιατρών με τον κ. Νικολακόπουλο να επαναφέρει και πάλι το ανοικτό ζήτημα θέσπισης κινήτρων ώστε να εξασφαλιστούν σήμερα κάποιες θέσεις που είναι κενές εδώ και πολύ καιρό.

Η κα Γκάγκα αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα αυτού του θέματος δήλωσε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες κινήσεις, ενώ προκηρύσσεται νέος διαγωνισμός για κάλυψη θέσεων γιατρών που αυτή την φορά θα επικεντρώνεται μόνο στα Περιφερειακά μας Νοσοκομεία.

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών μεταφέροντας και πάλι την εικόνα προβληματικής λειτουργίας που παρουσιάζεται από τις ελλείψεις και ζήτησε επιπροσθέτως να υπάρξει ενίσχυση και σε άλλους τομείς παράλληλα με τους γιατρούς όπως το νοσηλευτικό, το παραϊατρικό και το διοικητικό προσωπικό στα Νοσοκομεία μας.

Ο συνδυασμός των μεγάλων αναγκών με τις συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών επιβάλλουν την άμεση εξέταση νέων προσλήψεων που θα βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας εργαζόμενους στις Δομές Υγείας, οι οποίοι βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος