FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση στην Αρχαία Ολυμπία με θέμα τους διεθνείς αγώνες της ICG

Ημερομηνία: 10-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Συνάντηση με τους Αντιδημάρχους κ. Πέτρο Γιαννακόπουλο και κα Ρόη Αντωνόπουλουείχε το Προεδρείο της διεθνούς ομοσπονδίαςICG, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Αρχαία Ολυμπία, ως φιλοξενούμενοι του Δήμου Ήλιδας.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Πρόεδρος της ICG IgorTopole (Σλοβενία), ο Γραμματέας κ. HughWaters  (Σκωτία), ο Αντιπρόεδρος κ. AviBenbenisti, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού του Ισραήλ και ο κ. Νίκος Τζανάκος (Ελλάδα). Η I.C.G. είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως δίκτυο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με μέλη 650 Δήμους από 100 χώρες, και δραστηριοποιείται στη διοργάνωση αγώνων, σε παγκόσμιο επίπεδο, με επιλογή από Ολυμπιακά Αθλήματα,  μεταξύ παιδιών-αθλητών 12-15 ετών. Οι αγώνες πραγματοποιούνται κατά τα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.Διεξάγονται κάθε χρόνο οι Θερινοί και κάθε δυο χρόνια οι Χειμερινοί, σε διαφορετική χώρα κάθε φορά.

Έγινε μια συζήτηση για το ενδεχόμενοσυμμετοχής της Αρχαίας Ολυμπίας στους επόμενους αγώνες στην Νότια Κορέα, το 2023, με τους εκπροσώπους της ICGαλλά και του Δήμου να επιθυμούν διακαώς μια τέτοια επιλογή.Οι εκπρόσωποι του ICGτόνισαν την ιδιαίτερη εκτίμηση που τρέφουν οι συμμετέχοντες στους αγώνες στην κοιτίδα του Ολυμπισμού, Αρχαία Ολυμπία, την οποία είχαν επισκεφθεί και στο πρόσφατο παρελθόν, στα πλαίσια της προετοιμασίας συμμετοχής του Δήμου στη διοργάνωση.

Μέσα στο προσεχές διάστημα θα γίνει νέα συνάντηση για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της προτεινόμενης συμμετοχής. Η συνάντηση έκλεισε με ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δύο πλευρών.

All-focus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος