FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Νικολακόπουλου με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις στο πορτοκάλι

Ημερομηνία: 17-12-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Το σοβαρό θέμα της αποζημίωσης των παραγωγών του πορτοκαλιού από τις ζημιές του παγετού της περ. Άνοιξης, που εκκρεμεί ακόμα, έθεσε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον οποίο επισκέφθηκε μαζί με αντιπροσωπείας εκπροσώπων των αγροτών μας από τις Ομάδες Παραγωγών Εσπεριδοειδών του Νομού μας.

Όπως και σε παλαιότερη παρέμβασή του έτσι και τώρα ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης με την ανάλογη στήριξη από πλευράς Ασφαλιστικού Οργανισμού και μέσω ειδικής ενίσχυσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενημερώνοντας για μια φορά ακόμη για το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής στο πορτοκάλι κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική δυσπραγία των αγροτών μας.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι συμμετέχοντες Ηλείοι παραγωγοί μίλησαν για τις νέες ζημιές που σημειώθηκαν στην παραγωγή με τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς μεγάλες περιοχές με πορτοκαλεώνες πλημμύρισαν, το προϊόν κτυπήθηκε από έντονη βροχόπτωση και χαλάζι και σαπίζει στα χωράφια πλέον χωρίς οι παραγωγοί να μπορούν να το προωθήσουν. Το γεγονός αυτό, έδωσε «χαριστική βολή» σε μεγάλο αριθμό αγροτών στον Ηλειακό κάμπο , στην περιοχή του Πύργου αλλά και στον Κάμπο Μακρισίων – Καλυβακίων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος