FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο

Ημερομηνία: 11-01-2023 | Συντάκτης:

      – Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσης της ΣΕΤΤΗΛ»

– Πρόσκληση προς τον Υπουργό να παρευρεθεί στον εορτασμό του Αγ. Χαραλάμπους

Τη διαβεβαίωση, δια στόματος Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ότι η ΣΕΤΤΗΛ δεν απομακρύνεται ή μεταφέρεται από τον Πύργο, έλαβε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, στην συνάντηση που είχε στο ΥΠΕΘΑ.

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του κ. Αντωνακόπουλου με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στο γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ, όπου τέθηκε επί τάπητος το μείζον θέμα της ΣΕΤΤΗΛ και της ενίσχυσης του στρατοπέδου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο διευθυντής του γραφείου Δημάρχου κι αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος.

Ο κ. Αντωνακόπουλος μετέφερε στον Υπουργό τις ανησυχίες του συλλόγου εργαζομένων ΥΕΘΑ, για τις οποίες ο κ. Παναγιωτόπουλος ήταν πλήρως ενημερωμένος. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Πύργου: «Ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε απόλυτα ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με την μονάδα. Αντιθέτως, μας είπε, ότι σε διάφορους κλάδους και ειδικότητες θα υπάρχει ενίσχυση, τονίζοντας ότι το στρατόπεδο δεν έχει μπει ποτέ σε προγραμματισμό απομάκρυνσης. Εμείς μεταφέραμε και τις ανησυχίες του συλλόγου εργαζομένων στη ΣΕΤΤΗΛ, για τις οποίες ο υπουργός ήταν ενημερωμένος. Εκτιμώ, μετά την ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας για το επόμενο τουλάχιστον χρονικό διάστημα, καθώς συζητάμε για έναν λογικό, χρονικά ορίζοντα».

Με την ευκαιρία της επίσκεψης ο Δήμαρχος Πύργου απηύθυνε πρόσκληση στο κ. Παναγιωτόπουλο να παρευρεθεί στον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης, Αγ. Χαραλάμπους. Γνωστοποίησε δε, ότι θα σταλεί κοινή επίσημη πρόσκληση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Αθανάσιο Β’, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Υπουργός ΥΕΘΑ απάντησε ότι αν του το επιτρέψουν οι υπουργικές του υποχρεώσεις, τότε ευχαρίστως θα ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Παναγιωτόπουλος πρόσφερε μια αναμνηστική πλακέτα στον Δήμαρχο Πύργου.

-Πριν την συνάντηση με τον Υπ. ΥΕΘΑ, ο κ. Αντωνακόπουλος και ο κ. Καραστέργιος είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον διευθυντή του γραφείου υπουργού, Αθανάσιο Βάλαρη. Η συζήτηση στράφηκε γύρω από τοπικά θέματα του Δήμου, καθώς ο Ηλείος κ. Βάλαρης κατάγεται από το Λαντζόι και το ενδιαφέρον του ήταν έκδηλο.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος