FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για δημιουργία νέων κοινωνικών δομών

Ημερομηνία: 07-11-2021 | Συντάκτης:

Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου για δημιουργία ΚΗΦΗ και νέων κοινωνικών δομών.

  • Μεγάλο ενδιαφέρον για τη στήριξη γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας

Την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου συνάντησε στο γραφεία της, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Με μια πλούσια ατζέντα θεμάτων, η πολύ εποικοδομητική συζήτηση στράφηκε σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας και δομών που στοχεύει και προγραμματίζει να δημιουργήσει ο Δήμος Πύργου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχειας  Γιώργος Σταμάτης, ο αναπληρωτής δήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου δημάρχου Γιώργος Καραστέργιος.

“Με την κ. Μιχαηλίδου είχαμε μια εκτενή συζήτηση για πάρα πολλά θέματα που αφορούν στην περιοχή μας. Τονίσαμε ότι ο  δήμος Πύργου είναι μια πόλη με υψηλό δείκτη φτώχειας, υψηλή ανεργία, έχουμε ιδιαίτερες ομάδες με πολιτισμικά χαρακτηριστικά, μεγάλο ποσοστό τρίτης ηλικίας…Συζητήσαμε για το πώς μπορούμε να αναπτύξουμε επιπλέον δομές που δεν υπάρχουν στην πόλη μας όπως είναι τα ΚΗΦΗ όπου παρέχουν και υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής και πρωτοβάθμια φροντίδα” δηλώνει ο δήμαρχος Πύργου. “Η κ. Μιχαηλίδου φάνηκε γνώστρια  των θεμάτων της περιοχής αλλά μας ζητήθηκαν και περαιτέρω ενημερωτικά στοιχεία για την πιο λεπτομερή καταγραφή και παρουσίασή τους. Επιπλέον συμφωνήθηκε να υπάρξει ανταλλαγή εγγράφων σχετικά με την εκκίνηση διαδικασίας ίδρυσης ΚΗΦΗ στον Πύργο μιας και πλέον η παλιά δομή των ΚΑΠΗ δεν υφίσταται”.

Ο κ. Αντωνακόπουλος εστίασε επίσης σε θέματα και δομές για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και τη φροντίδα των παιδιών, όπως και προγράμματα κοινωνικής πολιτικής που υλοποιούν οι Περιφέρειες. Μεγάλο ενδιαφέρον είχε ο τομέας της ενδοοικογενειακής  και έμφυλης βίας. Ένα φαινόμενο που παίρνει τη μορφή “μάστιγας” και ο κ. Αντωνακόπουλος παρακολουθεί στενά και ενημερώνεται με επίσημα στοιχεία. Για το θέμα αυτό μάλιστα ο δήμος Πύργου προγραμματίζει ενημερωτικές δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την προστασία γυναικών που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Ενημέρωσε δε, την υπουργό, για την λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στον Πύργο καθώς και μια μελέτη που έχει ο δήμος Πύργου σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά. “Παραλάβαμε προ μηνός μελέτη που αφορούσε την ενδοοικογενειακή βία η οποία εκπονήθηκε με την ανάλογη δομή του Δήμου Πειραιά με τον οποίο έχουμε υπογράψει προγραμματική σύμβαση συνεργασίας σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής. Είναι ένας τομέας που διευρύνονται διαρκώς οι ανάγκες καθώς η οικονομική κρίση παραμένει και οξύνονται οι δείκτες που σταθερά δίνουν οι αρμόδιοι οργανισμοί”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος