FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση δημάρχου Πύργου με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου

Ημερομηνία: 07-06-2022 | Συντάκτης:

Για τα προβλήματα διαβίωσης των Ρομά

Οι συνθήκες διαβίωσης των Ρομά, η ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο αλλά και η εξάλειψη της παραβατικότητας, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν στην πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας (6/6/2022) ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου και τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη, στο Υπουργείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση ήταν πρωτοβουλία της βουλευτή Ηλείας ΝΔ Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, η οποία και συμμετείχε. Παρών επίσης ήταν και διευθυντής του πολιτικού γραφείου δημάρχου κι αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος, καθώς και εκπρόσωποι του Πανηλειακού Συλλόγου Ρομά «Νέα Ελπίδα», μεταξύ των οποίων οι: Λάζαρος Καραχάλιος, Ασημάκης Κοράκης, Ιωάννης Δημητρίου, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στο πολύ σημαντικό πρόβλημα διαβίωσης των Ρομά, καθώς οι άσχημες συνθήκες εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία τους. Όπως ανέφερε ο κ. Σταμάτης, το προσεχές διάστημα αναμένεται να παρουσιαστεί το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του Υπουργείου με τα έργα που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης, έτσι ώστε να είναι εφικτή η σταδιακή κοινωνική τους ένταξη.

Μάλιστα, για τον συγκεκριμένο λόγο ο γενικός γραμματέας ανακοίνωσε την κάθοδό του στον Πύργο το επόμενο διάστημα, προκειμένου να επισκεφθεί ο ίδιος τους καταυλισμούς ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να εξαλειφθούν το δυνατό περισσότερο τα προβλήματα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε σε όλες τις δράσεις που έχει έως τώρα υλοποιήσει ο Δήμος Πύργου και οι Κοινωνικές του Υπηρεσίες, για τις οποίες έχει τιμηθεί μάλιστα όπως οι εμβολιασμοί των παιδιών Ρομά. Τόνισε δε, ότι κρίνεται απαραίτητη η αλλαγή θεσμικού πλαισίου ώστε να υπάρξει παροχή υδροδότησης στους καταυλισμούς. Κάτι που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην βελτίωση της καθημερινότητας και την υγιεινή στους καταυλισμούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος