FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Δημάρχου Πηνειού με εκπροσώπους μαθητών-Προβληματισμός Α. Μαρίνου για τα ανοιχτά σχολεία

Ημερομηνία: 10-01-2022 | Συντάκτης:

Η επιστροφή στα θρανία μεσούσης της πανδημικής έξαρσης, προβληματίζει και ανησυχεί τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο ο οποίος δέχθηκε εκπροσώπους μαθητών του ΓΕΛ Γαστούνης που τελεί υπό κατάληψη με αίτημα την αναστολή λειτουργίας του μέχρι να μειωθούν οι ημερήσιοι δείκτες κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα εκπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας του ΓΕΛ Γαστούνης επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο στον οποίο και επέδωσαν σχετική ανακοίνωση: «Το δεκαπενταμελές του ΓΕΛ Γαστούνης αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου, καθώς θεωρούμε ότι η λειτουργία της δια ζώσης εκπαίδευσης αυτή την περίοδο που στη χώρα μας παρουσιάζονται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες κρούσματα είναι παρακινδυνευμένη και εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την υγεία των μαθητών των καθηγητών και των οικογενειών τους»

Αίτημα της μαθητικής κοινότητας του ΓΕΛ Γαστούνης, όπως το μετέφερε στον Δήμαρχο Πηνειού η πρόεδρος του 15μελούς Κωνσταντίνα Παπασωτηρίου είναι «να ανασταλεί η λειτουργία του σχολείου μέχρι να μειωθούν ικανοποιητικά οι ημερήσιοι δείκτες των κρουσμάτων covid και σε κάθε περίπτωση να ανασταλεί η έναρξή του τουλάχιστον κατά μια εβδομάδα. Η Υγεία αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας»

Ο Δήμαρχος  κ Ανδρέας  Μαρίνος αφού άκουσε προσεκτικά τις μαθήτριες δήλωσε: “Προσθέτω και τον δικό μου προβληματισμό στον δικό σας και συμμερίζομαι την ανησυχία σας για το αν είναι ασφαλής η επαναλειτουργία των σχολείων τη στιγμή τα κρούσματα έχουν αυξητική τάση. Το θεμελιώδες και Συνταγματικό ανθρώπινο δικαίωμα για την προστασία της υγείας, είναι ιερό και πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους. Υπάρχει έντονη ανησυχία για την μεταδοτικότητα που προκαλούν τα σχολεία στην κοινότητα. Θα έπρεπε να είχε δοθεί μία μικρή παράταση των διακοπών, όπως συνέστησαν άλλωστε και πολλοί ειδικοί και τα μαθήματα το διάστημα αυτό να γίνονταν με τηλεκπαίδευση. Έτσι είναι δυνατόν να διασφαλισθεί η συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και η προάσπιση της υγείας. Θα προωθήσω το λογικό αίτημά σας τόσο στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και στην κεντρική κυβέρνηση”

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Γαστούνης κ. Μαρία Μητσοπούλου, η οποία ήταν παρούσα στη συνάντηση,  δήλωσε: «Τα σχολεία σίγουρα  δεν πρέπει να παραμείνουν κλειστά και ως γονείς από την έναρξη της πανδημίας φωνάζουμε και απαιτούμε ανοιχτά αλλά ασφαλή σχολεία. Αντιδρούμε στην υποβάθμιση της αξίας της ανθρώπινης ζωής. Όπως είπε ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος θα έπρεπε να είχε δοθεί παράταση ολίγων ημερών στις διακοπές και η τηλεκπαίδευση να αντικαθιστούσε την δια ζώσης εκπαίδευση».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος